Norgesmesterskap

NM i 2-Krona lagseilas i Haugesund

NM i 2-Krona lagseilas i Haugesund

Helgen 13.–14. juni organiserer Haugesund Seilforening NM i lagseilas i 2-Krona-joller.

Publisert Sist oppdatert

Bane-området blir Hellevik (Førresfjorden) i nærheten av vår seilstasjon. Banen skal ligge med relativt kort avstand til land, slik at det blir en publikumsvennlig regatta.

I samarbeid med Karmøy Seilforening disponerer vi seksten 2-Krona-joller. I tillegg er det noen privateide båter, og det betyr at mesterskapet blir arrangert på «boats provided»-basis. Statistisk sett er juni værmessig den beste tiden av året for lagseilas i Førresfjorden. Det pleier å være nok vind, men ikke for mye for å kunne seile taktisk.

Seilstasjonen ligger ved den nye hovedveien mellom Haugesund og Stavanger og er lett tilgjengelig. For de som ikke kjenner Haugesund, og for de som ønsker å bli bedre kjent, er dette en gylden mulighet til å besøke vår fine by på Sør-Vestlandet. Et sosialt program skal supplere de sportslige aktivitetene.

2-Krona-joller seiles av to personer. Det passer godt for ungdommer, (godt) voksne eller en kombinasjon av begge grupper. Hvert lag består av tre båter. Dette betyr at deltagende seilforeninger eller kretser stiller med seks seilere per lag. Etter minst én, men mest sannsynlig to Round Robin, møtes kvalifiserte lag for semifinaler og påfølgende gull- og bronsefinaler. Hver seilas har en idealtid på 8–10 minutter, så det blir mange, korte seilaser.

Vi kommer tilbake med mer informasjon senere og på våre hjemmesider. Vi håper at mange seilforeninger og seilkretser synes at opplegget er interessant og kommer 13.–14. juni!