Vil på kartet som opplevelseshavn

Di Derre anno 2013: Foran nyansatt gitarist Unni Wilhelmsen og bassist Magnus Larsen, bak (f.v.) sjefen sjøl, Jo Nesbø, Lars Jones (bass/gitar/keyboard), trommeslager Espen Stenhammer og keyboardist Halvor Holter. Foto: Gitte Johannessen / NTB Tema

Di Derre med konsert i Vollen

For første gang blir det konsert på Vollen Marina i sommer.

Publisert Sist oppdatert

I Vollen har man ambisjoner om å bli et sted i Oslofjorden som man vil at enda flere skal ta turen til, og som et ledd i dette, har man fått Di Derre og Unni Wilhelmsen til opptre på Vollen Marina 30. mai. Det blir en konsert for både sjøfarende og landveisfarende.

Arrangementet skjer i samarbeid med kulturfestivalen i Asker på samme tid.

ST. HANS I VOLLEN. Vollen kan også glede seg over at TV2 og Redningsselskapet i år som i fjor, har valgt Vollen som arena for sitt St. Hans-program – et arrangement som samlet store folkemengder og et hav av båter ute på fjorden da det gikk på lufta i 2014.

De næringsdrivende i Vollen gleder seg dessuten over at hurtigbåten i Oslofjorden vil legge ruten om Vollen i helgene. Det blir fem ankomster hver lørdag og søndag til sommeren.

– Det gleder vi oss stort over, sier Morten Gjeruldsen i Vollen Marina.

FLERE ATTRAKSJONER. Nede ved bryggekanten er også restauranten Vitos blitt rustet opp og vil ha nyåpning i april. Oslofjordmuseet er også en av attraksjonene i Vollen, ved siden av det gamle trehusmiljøet i tettstedets sentrum.

Og går alt etter planen vil også polarskuta MAUD til Roald Amundsen finne veien tilbake til stedet der båten blir bygd – dersom brødrene Tandberg og Jan Wanggaards prosjekt om å frakte båten tilbake fra Nordvestpassasjen lykkes til sommeren.

Det jobbes med andre ord hardt av lokale krefter for å sette Vollen på kartet – ikke minst for båtfolket.