Seilingens dag 22. august

Turseilingens seiler i NSF

Turseilingens seiler i NSF

Jon Amtrup er ansatt som prosjektleder for Seilingens dag 22. august.

Publisert Sist oppdatert

Nylig fikk Norges Seilforbund midler fra GjensidigeStiftelsen som satte forbundet i stand til å engasjere en person til å forberede det landsomfattendene arrangementet «Seilingens dag», som skal foregå 22. august i år. Denne dagen skal spesielt ta for seg seiling som kilde til rekreasjon og friluftsliv.

Stillingen, som har en varighet på seks måneder, ble utlyst, og det er nå klart at det ble journalist og turseiler Jon Amtrup som fikk oppdraget.

Les også: Satser på Seilingens dag

BRENNER FOR TURSEILING. – Turseiling langs vår langstrakte og utrolig vakre kyst er noe jeg brenner sterkt for. Seiling er rekreasjon og ekte naturglede for veldig mange mennesker, og nå får jeg mulighet til å inspirere enda flere til å bruke seiling som arena for et aktivt friluftsliv. Det er en oppgave jeg ser frem til, sier Jon Amtrup i en pressemelding fra NSF.

GjensidigeStiftelsen  har gitt midler til seilforbundet i forbindelse med at 2015 er Friluftslivets år 2015, og midlene er øremerket til å arrangere Seilingens dag med fokus påseiling som aktivt friluftsliv.

SEILINGENS DAG. Seilingens dag skal arrangeres over hele landet 22. august. Målet er at de lokale seilforeningene skal invitere alle som er nysgjerrige på seiling som friluftsaktivitet til en åpen dag. Her skal de få en smakebit på hvorfor seilere gjør det de gjør: Nyter natur og friheten på vannet om bord i små og store båter eller hengende etter en kite.

– Vi skal åpne oreningene våre for naboer og interesserte slik at de får et godt innblikk i hva seiling egentlig er. Hvis vi i tillegg klarer å friste noen til å bli medlemmer, er det et stort pluss. Vår jobb er å utvikle de beste ideene til aktiviteter i samarbeid med foreningene og legge forholdene til rette for at dette skal bli et arrangement som gjør at flere får øynene opp for den viktige rollen seilforeningene har i lokalmiljøet, sier Amtrup

JOURNALIST OG FORFATTER. Jon Amtrup vil være kjent av SEILmagasinets lesere som journalist og skribent i en årrekke. Senest i utgaven som nå er under utsendelse, har han en stor artikkel om det å seile over Nordsjøen. Jon er selv en ivrig seiler og har trålet norskekysten – inklusive Svalbard – flere ganger. Dette har også resultert i flere bøker om farvannet. Han har også seilt over Atlanterhavet to ganger.

– De fleste av medlemmene våre driver aktivt friluftsliv langs kysten, i skjærgården og på havet. Fremover ønsker NSF å satse mer på denne gruppen seilere – både for å yte eksisterende medlemmer en bedre service, og for å tiltrekke oss nye medlemmer. Ansettelsen av Jon Amtrup i denne prosjektlederstillinger er første steg i den retningen, sier Espen Guttormsen, generalsekretær i NSF.