Lanserer ny jolle i Tønsberg

Vil ha jollepappaene ut på sjøen

Vil ha jollepappaene ut på sjøen

Espen Aker er lei av å se alle jollepappaene stå på land og se på.

Publisert Sist oppdatert

– De må komme seg utpå og seile selv, mener seilmaker Espen Aker, som selv er jollepappa og syntes han har stått lenge nok på land og sett på Tønsberg Seilforenings håpefulle seile.

HENDENE OPP AV LOMMA. – Tenk deg gamle jolleseilere som står og ser på barna sine, de har jo ikke glemt hvordan det er å seile, de har jo ikke glemt hvordan det er å seile, det er jo klart de vil utpå når de får en fin mulighet. De er jo der på brygga uansett på brygga, så hvorfor ikke få hendene opp av lomma?

Sier Aker, som selv fikk hendene opp av lomma. Han tok en runde med jollepappaene og spurte om de ville seile, og spørsmålsrunden har resultert i at det til sommeren seiler 10 joller av typen RS Aero utenfor Fjærholmen til sommeren.

– Båten er lett og enkel og gir maksimal seilglede, sier Aker, som selv ikke har seilt båten ennå.

GJØR DET ENKELT. RS Aero er en enmannsjolle på størrelse med en Laser, men den veier mindre enn en Optimist-jolle.

– Jeg tror folk er lei av mas og pengesluk. Nå vil de ha enkle og rimelige båter. Vi trenger jo ikke å gjøre sporten så høytidelig – ut og seile uten noe mer tull, sier Espen Aker.

Du kan lese mer om RS Aero og jollepappa-prosjektet i Tønsberg Seilforening i nyeste utgave av SEILmagasinet (nr. 2/2015).