NM i Shorthanded-seiling

Medaljene deles ut i Son

Medaljene deles ut i Son

5. og 6. september skal shorthanded-seilerne seile om sine aller første NM-medaljer.

Publisert Sist oppdatert

Etter over 10 år med shorthanded-seiling i Norge er det nå klart for denne typen seilings første norgesmesterskap. Det vil finne sted i Son, og weekenden blir 5. og 6. september. Mesterskapet vil bestå av seilaser på bane og på faste merker, og ialt har Soon Seilforening et mål om å arrangere to av hver – og alle de fire seilasene vil telle like mye.

OGSÅ KLASSEMESTERSKAP I NOR RATING. Parallelt med NM i shorthanded-seiling vil det bli arrangert et klassemesterskap for båter som seiler med NOR Rating måltall. Soon Seilforening og klasseklubben NOR Rating søkte om NM også for denne kategorien seilere, men fikk avslag fra Norges Seilforbund.

– Respittseiling har allerede sitt NM i form av mesterskapet for ORCi, var begrunnelsen.

– Det var et midlertidig tilbakeslag at Norges Seilforbund avviste søknaden om NM-status for Nor Rating. Vi har valgt å høre på seilerne og fortsette jobben for ett felles NM for respittseiling. Vi tror det er seilerenes mening og interesse som til slutt vil avgjøre hvilke rammer mesterskapet skal ha, heter det i en uttalelse fra arrangøren.

STOR DELTAGELSE. Soon Seilforening og NOR Rating tror mer enn 100 båter tilsammen vil finne veien til Son den planlagte september-helgen.

Arrangøren legger opp til tracking av alle båtene og visning på storskjerm i Son. Det vil også bli stilt båter til disposisjon for lag som kommer langveis fra.

– Vi håper håper å se deltagere fra både Vestlandet og Sørlandet, sier arrangøren.

MINI-TOUR. Helgen etter går Zhik Skjæløy OneStar av stabelen og helgen før arrangeres Hollænderseilasen – også den fra Son. Det betyr at shorthanded-seilere har tre store regattaer i vente i det samme området til høsten, og etter det SEILmagasinet erfarer er det planlagt en «mini-tour» av de tre arrangementene.

Tilsvarende vil det også være for de fullt bemannete båtene i NOR Rating, der Hurum Golden Cup vil være deres alternativ helgen etter klassemesterskapet.

NM i shorthanded-seiling vil telle med på SEILmagasinet Shorthanded-ranking.