Zhik Skjæløy OneStar

«Same procedure as last years»

«Same procedure as last years»

– Vi bruker «copy-paste» på siste års opplegg, sier regatta-ansvarlig Simen Løvgren om Zhik Skjæløy OneStar.

Publisert Sist oppdatert

Det betyr med andre ord tidlig start og en lang dagsseilas ut fra Skjæløy – og med bare én seiler om bord i hver båt. Årets regatta, som arrangeres av Fredrikstad Seilforening, går 12. september.

IKKE NOE Å TUKLE MED. – Regattaen er blitt en suksess i sitt nåværende format, og dette vil vi ikke tukle med, sier Simen Løvgren til SEILmagasinet.

I utgangspunktet blir det invitert til to klasser med spinnaker og én uten.

– Egentlig hadde vi lurt på å lage en start allerede 11. september og en lengre regatta for dem som følte for det, men det har vi droppet. Det blir som det har vært med en god dagsseilas. I stedet har vi begynt å planlegge en litt lengre soloseilas til våren 2016, sier Løvgren.

NOE NYTT LIKEVEL. Noe nytt er det imidlertid i tilknytning til Skjæløy OneStar likevel, og det er at regattaen inngår i en «mini-tour» som består av Hollænderseilasen, NM i Shorthanded-seiling i Soon, som går helgen før OneStar, og Zhik Skjæløy OneStar.

– I denne minitiuren vil det være seileren som får poeng – ikke båten, så en seiler kan godt delta i tre forskjellige båter i de tre regattaene og score sammenlagtpoeng på den måten, sier Løvgren.

Og – i og med at Zhik Skjæløy OneStar er en soloseilas – i motsetning til de to andre som er doublehanded – blir dette også den store finalen på mini-touren.

Alle de tre regattaene inngår også i SEILmagasinet Shorthanded-ranking.