Mange søknader

Stor interesse for Gjensidigemidler

Stor interesse for Gjensidigemidler

Gjensidigestiftelsens gave til seilsporten er det mange som vil ha en bit av.

Publisert Sist oppdatert

– Ja, interessen for de fire millionene som Gjensidigestiftelsen har skjenket oss, har vært stor. Skulle vi ha etterkommet alle ønskene, måtte vi ha hatt 10 millioner kroner, minst, sier Per Christian Bordal i Norges Seilforbund.

Under båtutstillingen Sjøen for alle i mars overleverte Gjenbsidigestiftelsen en sjekk på fire millioner kroner til Norges Seilforbund og prosjektet «Seiling for alle», som ble igangsatt av SEILmagasinet for et drøyt år siden.

MANGE ØNSKER. For pengene har seilforbundet bestilt 112 Optimistjoller, 80 seilbrett og 30 RS Feva-joller, og rett før påske inviterte seilforbundet landets seilforeninger til å søke om tildeling av båtene og brettene.

– Responsen har vært overveldende. Vi har mottatt søknader fra over 60 seilforeninger, og vi har summert søknadene. Det betyr at seilforeningene trenger hele 236 Optimistjoller, 171 seilbrett og 87 RS Feva-joller, sier Per Christian Bordal.

I de nærmeste dagene vil søknadene bli gjennomgått og utstyret fordelt, slik at det kan fordeles og taes i bruk når sesongen starter.