Risør Seilforening

Lagseilas i 12.5 kvm

Lagseilas i 12.5 kvm

Optimist og E-jolle klassene kårer sine norgesmestere i lagseilas, men nå vil også Risør Seilforening arrangere lagseilas i 12.5 kvm.

Publisert Sist oppdatert

12.5 kvm seilerne i foreningen har tatt imot utfordringen fra en gjeng tidligere og nåværende 12.5 kvm seilere som kaller seg Fønix-gjengen, etter halvtonneren de sammen eide fra 1983 og i flere år fremover.

Gjengen består av seks gråhårede herrer som fremdeles seiler aktivt; Svenning Torp og Tore Bjørn-Hansen som i 1960 årene dominerte klassen med C 102, «Skårungen», og som nylig gjennomførte en vellykket ekspedisjon tur/retur Antarktis med 46 foteren «Anne Mari», Eivind Astrup, tildgere kutterseiler, nå mest kjent for sine satsinger i Farr 40, med sin J/133 «Flirt» og i Killingklassen, Laserseileren Paal Lien, Carl Arthur Solberg, tidligere eier av C 115 «Xanthippe» og Mikkel Thommessen, nå aktiv i Risør-miljøet med C 116 «Vinnia».

Lageseilasen skal foregå i Risør lørdag 28. september og 12.5 kvm seilerne i Risør Seilforening har lovet å stille med det beste laget foreningen kan mønstre. Tre av de fire beste plassene i det siste NM gikk til Risør-seilerne Roy Johannessen, Asbjørn Østerholt og Erik Mathisen med Richard Voss, Kåre Karlsen, og Nils Juell alle blant de åtte beste. Det kommer derfor til å bli en hard kamp om de tre plassene på Risørlaget.

Forhåpentligvis vil flere ta opp denne morsomme formen for seiling. Lagseilas er svært populært blant universitetslagene i USA og Storbritannia og byr på en spennende blanding av taktisk og teknisk seiling.