Søk i arkivet

VIMPEL: I stedet for klistremerker vil Helge Ivarsøy og Yngve Jacobsen i Norgeshus utstyre deltagerne i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded med vimpler for å synliggjøre sponsoren.
VIMPEL: I stedet for klistremerker vil Helge Ivarsøy og Yngve Jacobsen i Norgeshus utstyre deltagerne i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded med vimpler for å synliggjøre sponsoren. Foto:

Norgeshus Seilmakeren DOUBLEHANDEDSponsor dropper klistremerker

– Klistremerker på skroget faller av og havner i sjøen. Det vil vi ikke bidra til, sier Helge Ivarsøy i Askøy Seilforening.

Et poeng for sponsorer når de går velger å samarbeide med en regatta-arrangør, er å bli synliggjort, og en svært vanlig måte å bli synliggjort på, er å sette klistremerker i baugen på deltagernes båter.

– Denne type klistremerker vil erfaringsmessig løsne etter hvert og havner da tilslutt i havet, sier Helge Ivarsøy.

Faller ofte av

Og sant nok. Man har ofte sett bilder av halvt avrevne klistremerker eller klistremerker som henger og slenger foran i baugen. Bølgene skyller dem av.

Og gjør de ikke det, har merkene vært utstyrt med så godt lim at de har vært vanskelige å få av igjen. Til båteiernes irritasjon. Mottiltaket har vært at noen oppfinnsomme seilere har hatt fuktighet eller fett under merket når det er blitt satt på, slik at det helst skal ramle av i løpet av seilasen.

Også da ender plastmerket i sjøen.

Flagg i stedet

– Askøy Seilforening ønsker å bidra  til å redusere marin forsøpling. I samarbeid med vår sponsor, Norgeshus, har vi diskutert problematikken rundt dette, og vi vil istedenfor benytte flagg i akterstaget og annen profilering i Norgeshus Seilmakeren Doublehanded, som starter fredag 19. mai, sier Ivarsøy.

– Det er vårt bidrag til Hold Havet Rent-kampanjen til Norges Seilforbund.

Askøy Seilforening står også bak den årlige ryddeaksjonen i Bergen og Omland Friluftsråd store strandområde, Kollevågen Friluftsområde. Det er en årlig dugnad der svært mange av foreningens medlemmer er med og gjør en innsats.

 Kommentarer

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen