VÅTT: Et lite drag fra øst i Oslobassenget på morgentimene.

Færder’n er allerede i gang

Flere deltagere i TurGlede-klassen er på vei ut fjorden med vind fra øst, nordøst.

Publisert Sist oppdatert
FØRST: Atle Berg fra Trondhjems Seilforening fikk æren av å være over startlinja først. Det kan bli en lang dag.

Det er den 18 fot lange «PLENTY OF GOLD» som ligger fremst i feltet. Båten var også først over startstreken kl 06:40 i dag tidlig. TurGlede er en klasse uten måltall, men den 18 fot lange Micro Challenge-båten har deltatt flere ganger, da med LYS-tall på 0,96.

Rolig fra alle kanter

I morgentimene i dag viser vindmåleren på Steilene at det blåser 2 m/sek fra øst, nordøst, men vrir seg til tider opp mot nord. Prognosene sier at det blir svak vind fra øst, som vrir til vest, tilbake til øst, for så å stå på nord da hovedfeltet skal ut fjorden. 

– Sørøstlig bris. Litt regn av og til, senere enkelte regnbyger. I kveld skiftende bris. Lokalt kraftige byger sør for Oslo, kan hende med torden, lyder meteorologens tekstvarsel.

Over 3 knop

Akkurat nå bøtter det ned, men regnbygen skal roe seg noe. «PLENTY OF GOLD». 18-foteren. Atle Berg stiller for Trondhjems Seilforening og seiler med familien. Båten har på de litt over to timene siden start seil nesten 6 n mil, som gir en snittfart på litt under 3 knop. 

Trackingen viser at farten har ligget mellom 2 og 3,6 knop. 

Det er 91 båter påmeldt i TurGlede-klassen. Du kan følge feltet her.

SEILmagasinet er ute for å dekke Færder’n fra flere båter. Vi har opprettet egen side hvor du kan følge regattaen minutt for minutt. Den finner du her. 

VÅTERE: Det regner nå, men det blir langt våtere i natt.