Søk i arkivet

VÅTT: Et lite drag fra øst i Oslobassenget på morgentimene.
VÅTT: Et lite drag fra øst i Oslobassenget på morgentimene.

Færder’n er allerede i gang

Flere deltagere i TurGlede-klassen er på vei ut fjorden med vind fra øst, nordøst.

FØRST: Atle Berg fra
Trondhjems Seilforening fikk æren av å være over
startlinja først. Det kan bli en lang dag.

FØRST: Atle Berg fra Trondhjems Seilforening fikk æren av å være over startlinja først. Det kan bli en lang dag.

Det er den 18 fot lange «PLENTY OF GOLD» som ligger fremst i feltet. Båten var også først over startstreken kl 06:40 i dag tidlig. TurGlede er en klasse uten måltall, men den 18 fot lange Micro Challenge-båten har deltatt flere ganger, da med LYS-tall på 0,96.

Rolig fra alle kanter

I morgentimene i dag viser vindmåleren på Steilene at det blåser 2 m/sek fra øst, nordøst, men vrir seg til tider opp mot nord. Prognosene sier at det blir svak vind fra øst, som vrir til vest, tilbake til øst, for så å stå på nord da hovedfeltet skal ut fjorden. 

– Sørøstlig bris. Litt regn av og til, senere enkelte regnbyger. I kveld skiftende bris. Lokalt kraftige byger sør for Oslo, kan hende med torden, lyder meteorologens tekstvarsel.

VÅTERE: Det regner nå,
men det blir langt våtere i natt.

VÅTERE: Det regner nå, men det blir langt våtere i natt.

Over 3 knop

Akkurat nå bøtter det ned, men regnbygen skal roe seg noe. «PLENTY OF GOLD». 18-foteren. Atle Berg stiller for Trondhjems Seilforening og seiler med familien. Båten har på de litt over to timene siden start seil nesten 6 n mil, som gir en snittfart på litt under 3 knop. 

Trackingen viser at farten har ligget mellom 2 og 3,6 knop. 

Det er 91 båter påmeldt i TurGlede-klassen. Du kan følge feltet her.

SEILmagasinet er ute for å dekke Færder’n fra flere båter. Vi har opprettet egen side hvor du kan følge regattaen minutt for minutt. Den finner du her. 

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen