Søk i arkivet

KAMP: Det heftig strid om den beste plasseringen på startlinjen I Åsgårdstrand Seilforenings tirsdagsregattaer.
KAMP: Det heftig strid om den beste plasseringen på startlinjen I Åsgårdstrand Seilforenings tirsdagsregattaer. Foto:

Åsgårdstrand SeilforeningTur og hav-regattaer

Det er stor aktivitet i tur&hav-gruppen i foreningen.

I 2018 arrangerer Åsgårdstrand Seilforening både Two Star, shorthandedregatta (maksimalt to om bord) og kretsmester skap for storbåt. Og mange i klubben vil delta i andre klubbers regattaer, som Færder’n og Hollænderseilasen.

Vår ukentlige tirsdagsregatta er en serie der båten med samlet beste­resultat pekes ut som vinner. Selv om regattaen er mest for treningens skyld, er konkurransen like viktig som en fotballkamp på løkka. Derfor er det heftig strid om den beste plasseringen på startlinjen, og om å distansere de andre seilerne meter for meter.

I de andre omtalte regattaene kreves det fornyet målebrev, men i tirsdagsregattaen tar vi ikke det så nøye. Vi sørger for at båtene får et greit handicap-tall. For å få med båtene i andre regattaer, oppmuntrer vi likevel deltakende skippere til å skaffe seg et best mulig utgangspunkt for konkurransen og dermed fornye målebrevet sitt hvert år.

De fleste båter deltar på et fåtall av regattaene, mens de mest ivrige satser på å få med seg alle, og kjemper om topp-plasseringen i tirsdagsserien. Vi oppmuntrer alle som ønsker å bli bedre seilere og styrke sine kvalifikasjoner som båtfører til å delta. Vi har alle noe å lære av hverandre.

Det er mangel på mannskap, og mange seiler alene. Derfor er det bare å ta kontakt med foreningen dersom du er interessert i å prøve deg. Send gjerne en epost til turhavregatta@seilforeningen.no.

Du kan også bare stille opp på skippermøtet kl 1730 utenfor seilerhuset. Der er det nok av takknemlige skippere som tar deg med, uavhengig av kunnskapsnivået ditt.

Se video fra en tirsdagsregatta i mai på seilforeningens hjemmeside seilforeningen.no under Tur &Hav/Tirsdagsregatta 2018.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen