Søk i arkivet

ENGASJEMENT: Molde Seilforening håper på engasjement når de arrangerer stevne i seilsportsligaen i juli.
ENGASJEMENT: Molde Seilforening håper på engasjement når de arrangerer stevne i seilsportsligaen i juli. Foto:

Molde SeilforeningReker og seilsport til middag!

På lørdag var vi innom Horsgaard i sentrum for handle inn til rekemiddag. Plutselig plinger det i telefonene med varsler om at Molde Seilforening har startet sitt heat i seilsportsligaen. Vi er tre personer i følge, og alle har erfaring fra ligaen.

Vi slenger oss ned på en benk utenfor Narvesen på Storkaia, og finner frem trackingen på SAP. På en annen mobil finner vi frem TV-bildene.

Molde vinner starten med Asker og Kragerø i le. Etter første slag går Molde dypt for å bygge opp fart igjen. Med farten kommer etter hvert den nødvendige høyden. Bra seilt Thomas, Espen, Kjell Gunnar og Mathias!

Geir Oterhals, leder i Molde
Seilforening

Geir Oterhals, leder i Molde Seilforening

Foto: Øystein Nerland

Molde velger så å slå før layline. Helt etter boka, siden det fortsatt er langt til toppmerket. Men hva med Soon på andre, som velger å stå helt til layline allerede?

Soon tjener på dette siden vinden holdt seg stabil, men Molde sniker seg likevel foran til toppmerket. Rutinert klarer Molde å holde både Soon, Kragerø og Asker bak seg gjennom hele regattaen.

Slik startet Molde Seilforening med seier, og det til vill jubel fra Storkaia i Molde. Jammen måtte vi ikke også senere ta pause i rekemiddagen for å følge Molde til en ny seier. En fantastisk tracking og TV-produksjon gjorde regattaen til en stor opplevelse for oss og tusener av andre seilinteresserte i Norge. Seiling har nå gjennom seilsportsligaen blitt en publikumsidrett!

Seilsportsligaen skaper engasjement. For oss som er en seilforening i periferien, ser vi at muligheten for å konkurrere nasjonalt har trigget mange av våre voksne medlemmer. Den har også bidratt til å bygge bro mellom voksne og ungdom. Nå blir ungdom også inkludert i storbåtseiling.

Bodø Seilforening har lagt lista høyt for hvordan seilsportsligaen skal arrangeres. Nå håper vi å kunne lage et like bra arrangement som Bodø i seilsportsligastevnet i Molde 20.–22. juli.

Vi satser også på kompakthet, og Scandic Seilet hotell blir basen for arrangementet. Vi kan love at det blir mye liv og mye folk under hele arrangementet. Vi håper at mange av de som kommer for å delta på, og for å bivåne Jazzfestivalen, også får smaken på å se seilsport på høyt nivå.

Jeg vil også oppfordre medlemmene i Molde Seilforening til å få med seg venner og kjente for å se på seilingen. Vi har kontroll på hovedoppgavene under arrangementet, men si gjerne fra om du kan bidra med noe. Vi er takknemlige for enda mer hjelp.

Dersom du skal delta i Molde og har noe du lurer på, så er det bare å kontakte oss på post@moldeseilforening.no.

Vi ønsker alle deltakere til seilsportsligastevnet i Molde hjertelig velkommen. Vi gleder oss stort!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen