SEILNORGE – TØNSBERG SEILFORENING:

SØLV: Mathilde Robertstad ble nummer to av europeerne i Optimist-EM.
PÅ BANEN: Mathilde Robertstad holdt fokuset gjennom hele EM.
PÅ BANEN: Mathilde Robertstad holdt fokuset gjennom hele EM.

Lyktes i EM etter VM-nedtur

Mathilde Robertstad forteller her hvordan hun greide å løfte seg og holde seg oppe helt til EM-sølvet var sikret.

Publisert Sist oppdatert

Under kvalifiseringen sesongen 2018 var målet å kvalifisere meg til VM, forteller Mathilde Robertstad. Dette mislyktes jeg med, og det ble derfor heller en tur til Nederland og EM. Siden jeg ikke klarte målet om VM, ønsket jeg veldig å gjøre det bra i europamesterskapet.

I perioden før EM var jeg derfor veldig forsiktig, kanskje litt for forsiktig. Jeg badet ikke, fordi jeg ikke ønsket å bli forkjølet, jeg passet på at jeg hadde nok klær på meg, og jeg seilte med sko selv om jeg ønsket å seile uten i varmen. Jeg kunne jo skli i båten og skade meg. Under selve mesterskapet var jeg fokusert, og jeg la meg tidlig, før alle de andre hver dag.

Den første dagen gikk det ikke veldig bra, men jeg prøvde å nullstille meg etter hver regatta. Dette gjorde at jeg gjennom alle regattadagene klarte å klatre meg oppover på listen, mer og mer for hver dag. Jeg føler jeg fant mitt riktige mentale modus. Jeg var også involvert i to protestmøter, som var nervepirrende og vanskelig, men jeg kom meg gjennom dem og vant begge.

Det å bli nummer tre, og nummer to av europeerne, var veldig gøy og et minne for livet. Selve turen var også veldig hyggelig.

Hele laget bodde i samme hytte, og vi spilte masse kortspill. Maten der vi bodde var ikke særlig bra, men vi fikk i det minste i oss mat.

Vi hadde Bård Birkeland som trener under EM. Han er en trener med mye erfaring, og han ga meg mange gode råd gjennom mesterskapet og hjalp meg å oppnå et godt resultat.

Dette året var mitt siste år i Optimisten, og jeg kommer til å savne den veldig. Samtidig ser jeg fram til nye opplevelser i min nye båtklasse –Waszp.