Øyeren-seilere debuterte i Færdern
Øyeren-seilere debuterte i Færdern

Øyeren-seilere debuterte i Færdern

Fet Båtforening har sin hjemmehavn ved innsjøen Øyeren på Nedre Romerike. For å gi nybakte seilbåteiere seilerfaring stilte foreningen i Færdern på leid kjøl.

Publisert Sist oppdatert

FOTO: Debutantene fra Nedre Romerikes stortrivedes i Færdern. Foto: Heinz Dieter Lützenkirchen/Fet båtforening)

Heinz Dieter Lützenkirchen var skipper på Fet båtforenings Bavaria Vision under Færderseilasen. Selv har han lang erafring som skipper, men flere av mannskapene er helt ferske. Her forteller han om Øyeren-seileren Færder-debut:

– Vi var en gjeng, de fleste fra Fet Båtforening, som hadde lyst å delta på Færder'n. Det begynte med at to nybakte seilbåteiere i vår forening ønsket å få en innføring i seilingens kunster. Når det «aldri passet» ble ideen om deltakelsen født, da må man i hvert fall seile. Med andre ord et glimrende påskudd å prøve Færder'n. Et spleiselag ble dannet og til slutt var vi ti stykken.

Flest motorbåtfolk

Besetningen besto av tre seilere og syv motorbåtentusiaster: Heinz Dieter Lützenkirchen:  Skipper med seilerfaring fra 15 år charterseilas i Hellas samt jolleseiling (Wayfarer) Kai Lützenkirchen:  Co-skipper med seilerfaring fra ti år charterseilas i Hellas, Peter Paulsen Chankour: Mannskap med noe seilerfaring. Motorbåtentusiastene var Terje Fristed Hansen, Jan Tore Amundsen, Espen

Finstad, Tore Rimereit, Vidar Broberg, Marius Børresen og Audun Halle. Båten, en Bavaria Vision 44, leide vi hos hos Lunde Båt.

Som første gangs deltakere (hele besetningen) var vi litt spente men etterhvert heltente. Etter en glimrende start rundet vi ved Slemmestad som nummer to i vår klasse. Hele veien ut var vi med og rundet Hollænderboen som nummer 12 (39 med korrigert tid). På kryssen tilbake til Horten tapte vi ganske mye (vi fikk ikke nok høyde mot vinden) og endte opp som nummer 41.

Vil ha seilbåt

I Horten trivdes vi veldig godt og alle var enige om at dette skal gjentas neste år. En av mannskapet bestemte seg underveis for å selge snekka og kjøpe seilbåt!