Nye båtplasser i Asker
Nye båtplasser i Asker

Nye båtplasser i Asker

Leangbukten Båtforenings A/L (LBA), og Asker Marina AS vil utvikle nye båtplasser og maritime servicetilbud i Asker.

Publisert Sist oppdatert

OVER: Slik vil den nye havnen ifølge reguleringsplanen se ut.

Den 17.juni 2008 vedtok Formannskapet i Asker kommune å overføre rettigheten til å disponere 70 prosent av en 250 meter regulert utvidelse av Tangen i Leangbukta i Asker til Leangbukten Båtforenings Andelslag (LBA).

Dette innebærer at LBA har hovedansvaret for utbygging av småbåthavn på Tangen med utfylling over Kalkskjæret.  På LBAs de, som utgjør 70 prosent av nybygd areal, vil det kunne opparbeides anslagsvis 450 – 500 nye båtplasser, skriver Ingar Brauti, styreleder i LBA  i en pressemelding til Seilas.

LBA har engasjert nødvendig kompetanse fra Norconsult AS som har drevet frem en søknad om rammetillatelse vedlagt en betydelig mengde underlagsmateriale med resultater fra miljøundersøkelse av sjøbunnen med blant annet sedimentprøver som ble analysert, biotopundersøkelse med kartlegging av ålegrasenger, fornminneundersøkelse, målinger av vannutskifting  m.m. 

Alt dette materialet har vært til vurdering hos Fylkesmannens  miljøavdeling, og 17.2.2009 fikk LBA tillatelse til utfylling av Tangen i Leangbukta. Dette gjøres for etablering av nye båtplasser i henhold til reguleringsplan av 12.10.1994, dermed er et sentralt element i utbyggingen avklart.

Det er etablert et samarbeid om utfylling og grunnleggende utvikling av de nye båtplassene mellom LBA og Asker Marina AS; som også vil videreutvikle maritime servicetilbud på sin del av Tangen.

Til selvkost

Dette representerer en viktig milepæl for en varig og sikker løsning for mange båtplasser i Asker.  På denne måten vil flere personer med bopel i Asker fortsatt kunne få tilgang til brygger til selvkost. Norske kommuner har valgt høyst ulike modeller for forvaltningen av en slik viktig ressurs. LBA synes det er stimulerende at alle politiske partier i Asker støtter denne vellykkede driftsmodellen som ble etablert for snart 30 år siden. Dette vekker begeistring, ikke bare i Asker, man også utover kommunens og landets grenser.

Ifølgereguleringsplanen er det tillat med inntil 1700 båtplasser totalt innenfor regulert område. Per i dag er  ca 1150 båtplasser etablert i h.h.t. godkjente byggemeldinger.

Mulig først ferdig i 2012

– Akkurat nå er det tilgangen på rene steinmasser som skaper en usikkerhet i fremdriften, for vi får ikke fylle i sommermånedene. Når området er utfylt så skal massene stabiliseres før det ferdigutvikles. Vi kan ikke gå ut med en dato for ferdigstilling før vi har fått en prosjektplan på plass som i første rekke viser utfyllingstakten som vi kan oppnå. Vi tar derfor høyde for at anlegget muligens ikke blir klart før til sommersesongen 2012, sier Ingar Brauti til Seilas.

Den nye havnen vil ha følgende funksjoner:

Båtplasser –m/ tilgang til strøm og vann, båtutsettingsrampe, parkeringsplasser m/ reserverte plasser for, funksjonshemmede, El-biler m/ el-uttak, biler m/ båthenger, motorsykler, sykler, kyststi-trasse, pumpestasjon for septik () m/ mulighet for spyling og håndvask. Området vil dessuten få beplantning, benker og bord, belysning på land og flytebrygger, asfaltert P-område, skrå steinfylling.

Prisene vil etter all sannsynlighet ligge på omtrent det dobbelte av prisen på de eksisterende båtplassene, det vil si rundt 25.-30 000 per breddemeter. Grunnen til at de nye plassene blir dyrere er kostander i forbindelse med den nye infrastrukturen.

  Kontaktperson inntil prosjektet er etablert er Ingar Brauti, telefon 47 91 14 00 49.

Vis større kart

 

http://www.leangbukten.no/