Alt klart for 33. America´s Cup - nesten
Alt klart for 33. America´s Cup - nesten

Alt klart for 33. America´s Cup - nesten

Dommeren har talt og alt synes nå klart for en Deed of Gift match mellom Alinghi og BMW Oracle i 90 fots flreskrogsbåter. Kun en viktig detalj gjenstår.

Publisert

Det vakte lettelse i America´s Cup kretser da Ernesto Bertarelli i en pressemlding igår uttrykte at han respekterer voldgiftsdommer Cahns endelige domsavgivelse der han underkjenner den spanske Challenger of Record og overdrar denne rollen til Golden Gate Yacht Club som representerer Larry Ellisons BMW Oracle Team. Pressemeldingen uttrykte samtidig at Alinghi teamet vil være klare til å seile i juli 2009. 

Det er imidlertid utfordrerens rett å bestemme tid og sted for seilasene og BMW Oracle har tidligere lagt opp til seilaser i Valencia i oktober i år. Til dette sier Bertarelli at han i så fall vil avstå fra å seile og vil gi fra seg pokalen.

BMW Oracles Tom Ehman sier nå at dersom pokalforsvarer Societe Nautique de Geneve’s (SNG) ikke er i stand til å seile i oktober, må de komme med et nytt forslag til dato som det da er opptil Golden Gate Yacht Club (GGYC)  å akseptere. Har tror neppe at Bertarelli kommer til å gi fra seg pokalen uten kamp på vannet.

Les mer:

http://www.sailingscuttlebutt.com/news/07/cf/#p18

* Alinghi statement:

http://www.alinghi.com/en/news/news/index.php?idIndex=200&idContent=15237

* GGYC statement:

http://www.ggyc.org/20080318_GGYC_PR_CourtOrderConfirmsACChallenge.pdf

Powered by Labrador CMS