Båten min

Typisk svensk i newzealandsk strek

Ron Holland tegnet en båt som har gitt Anita Bergom og Martin Ahlbäck hva de ønsker: En trygg båt som tar dem raskt frem i skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Det var ganske irriterende at vi ikke greide å holde unna for Omega 36’n AniMation TOO, vi seilte tross alt i en 41-foter med brukbart seilareale. Greit nok i forhold til fotograferingen, det passet bra å slippe Omegaen forbi oss for å få friske bilder fra alle vinkler. Men så burde vi jo dratt fra når vi strammet skjøtene igjen. Vi var riktignok bare utstyrt med selvslående fokk, men det var jo Omegaen også! Ikke hadde den noe særlig mer fancy seil heller.

Kanskje var det Martin Ahlbäcks seilerfaring som gjorde utslaget. Skipper’n på følgebåten og jeg er ikke uten erfaring vi heller, men Martin har seilt mer og har også mer regattaerfaring. Eller kunne det være på grunn av Ron Holland? Newzealenderen som Bröderna Börjesson hentet til Sverige og verftet sitt på begynnelsen av åttitallet. Mens han ennå var bare i tjueåra, på søttitallet, hadde Ron Holland allerede gjort seg bemerket som designer av raske regattabåter, og tegnet for kjente verft som Swan og Nicholson.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER