Båten min

Typisk svensk i newzealandsk strek

Ron Holland tegnet en båt som har gitt Anita Bergom og Martin Ahlbäck hva de ønsker: En trygg båt som tar dem raskt frem i skjærgården.

Publisert Sist oppdatert

Det var ganske irriterende at vi ikke greide å holde unna for Omega 36’n AniMation TOO, vi seilte tross alt i en 41-foter med brukbart seilareale. Greit nok i forhold til fotograferingen, det passet bra å slippe Omegaen forbi oss for å få friske bilder fra alle vinkler. Men så burde vi jo dratt fra når vi strammet skjøtene igjen. Vi var riktignok bare utstyrt med selvslående fokk, men det var jo Omegaen også! Ikke hadde den noe særlig mer fancy seil heller.

Kanskje var det Martin Ahlbäcks seilerfaring som gjorde utslaget. Skipper’n på følgebåten og jeg er ikke uten erfaring vi heller, men Martin har seilt mer og har også mer regattaerfaring. Eller kunne det være på grunn av Ron Holland? Newzealenderen som Bröderna Börjesson hentet til Sverige og verftet sitt på begynnelsen av åttitallet. Mens han ennå var bare i tjueåra, på søttitallet, hadde Ron Holland allerede gjort seg bemerket som designer av raske regattabåter, og tegnet for kjente verft som Swan og Nicholson.

Bröderna Börjesson var fornøyd med Hollands tidligere design for dem, Omega 34 og Omega 30, som begge hadde solgt bra. Men nå ville de ha en enda raskere båt, forteller Curt Gelin i «500 segelbåtar i test». «… skrovet (ble) relativt bredare for ökad formstabilitet och vanten indragna på däck så at båten kan ha genua». I likhet med de tidligere modellene ble likevel hovedkonfigurasjonen for Omega 36 selvslående fokk, men altså utstyr også for genua. Og båten slo an den, med drøyt femti solgte båter første året og bestselger blant nybåter.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS