100 nautiske mil i: Dufour 375

DUFOUR 375: Dufour 375 er en vennlig turseilbåt som seiler på det jevne. Båtens desiderte styrke ligger i hva båten har å by på av komfort og hygge under dekk.
SMART: En liten hylle til såpe og shampoo-flasker kan dekkes til når toalettet benyttes til dusjrom. Rommet har ganske godt med stueplass.
FORMIDABEL: Byssa er formidabel når det kommer til plass og disponering. Her er det plass til det meste av ingredienser og muligheter for å tilfredstille selv de mest kresne ganene.
STOR: Kjøleboksen er den største vi har sett i en båt på denne størrelsen, og den rommer hele ca. 150 liter.
TRANG: Håndtakene i leideren er litt for trange – alle fall for dem med litt større hender.
STÅR OPPE: Køyebunnen i køya forut er hengslet og en låseanordning holder den oppe. En god løsning for et stuerom som det vanligvis er kronglete å komme til i.
DEMPER: Skapdørene er hengslet i nederkant og utstyrt med gassdempere, en løsning som fungerer flott så lenge man er forsiktig. Men den vil neppe overleve et uheldig møte med tyngdekraften
ORDEN: Det er orden og oversikt, og enkel tilgang til det elektriske bak el-panelet.
RØSTJERN: Fra vantfestene i dekk går det heltrukne rodstag som er forankret i en kraftig forsterkning som er forbundet med båten innerliner og skrog.

Båt for det gode liv

Dufour 375 er en båt som skal gi deg det gode liv om bord. Og det gir den deg, mest av alt under dekk der den er et hyggelig og komfortabelt bekjentskap. Under seil er livet godt, men kunne med litt ekstra vært enda bedre.

Publisert Sist oppdatert

Byssa, kjøleboksen, «vinkjelleren» – vi følte sterkt på Dufours flørt og invitasjon til det gode liv om bord da vi stakk nesen under dekk i den nye modellen 375. Gjennom 100 nautiske mil skulle vi lære denne franske damen – med den forlokkende invitasjonen – bedre å kjenne. Men ved vår ankomst kl 0230 om natten til en utstillingstom båt på Ellös på Orust, var det ekko i kjøleboksen, tomt i vinkjelleren og i byssa var kun båtens medfølgende skaffetøy å finne da det var frokosttid litt senere. Vi måtte derfor vente med å starte det gode liv til vi hadde vært innom Lysekils butikker.

Utenfor Lysekil lå sjøen og glitret, og vi ville fortest mulig ut på åpent hav. Vanligvis er det Bohuslän-kystens snirklete led man vil forlyste seg med når man seiler denne strekningen, men for oss var det Dufour 375 vi skulle føle på. Det blåste 6–7 m/sek midt i mot som etter hvert økte til 9–10, noe som fordret at vi tok ett rev i storseilet for å kunne seile behagelig på tur. Revingen ble enkelt utført fra cockpiten ved hjelp av et sammenkoblet single-rev.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER