NOE HELT NYTT: I tre knop kan du nå «chille» en times tid.

Verdens første motoriserte bademadrass

Tyske iMatJet satser tungt på boot med en gedigen stand. Hvis produsenten lykkes så vil denne nyskapningen bli et vanlig syn å se langs strender over hele verden.

Publisert Sist oppdatert

I den tettpakkede vannsporthallen på boot i Düsseldorf er det én utstiller som skiller seg ut, nemlig tyske iMatJet. Blant utstyr til windsurfing, kiting og wingfoil presenterer iMatJet det de sier er verdens første motoriserte flytemadrass.

GITTER: propellene er gjort ufarlige for badere.

Oppfinnelsen er drevet av to elektriske poder med uviss effekt, som styres av en trådløs fjernkontroll. Propellene har gitter rundt seg for å unngå personskade ved bading. Batteribanken består av to utskiftbare 24 volt batterier på til sammen 40Ah, som tilsvarer 12,5 Iphone 14 Pro batterier. Produsenten opplyser på deres nettside at dette gir én times kjøring i 3 knop.

Høye forhåpninger

Produktet virker å være hovedsakelig rettet mot resorter, hoteller og lignende, samt aktører som driver med utleie. iMatJet mener selv at det eksisterer et stort markedspotensiale. Om det blir den neste pedalbåten gjenstår å se, men det virker som at iMatJet satser tungt, og de forventer å selge mange enheter.

TETTPAKKET: I hall 16 finner man mange små stander og en håndfull store, derav standen til iMatJet.

iMatJet koster 2100 Euro og for den prisen får man også med elektrisk luftpumpe, en tralle til transport og 4 nye pakninger til batterihuset. Batteriene er plassert inne i poddene og er dermed under vann. Produsenten anbefaler at man bytter ut disse pakningene «på starten av hver sommer».