«Carmen» til 8 M World Cup

Vinneren av første Færderseilas er lett modifisert for å kunne delta i verdensmesterskapet på Hankø i sommer.

Publisert

Den kjente 8-meteren «Carmen», båten som vant den første Færderseilasen i 1947, og som ble totalrestaurert i regi av Klassisk Treseiler Klubb på Sollerudstranda til Færder'ns 50-års jubileum, skal delta i sommerens store 8 M World Cup-regatta på Hankø.  «Carmen» ble opprinnelig bygget som turbåt, men med hovedmål som ikke skilte den mye for 8 M R-båtene. Etter restaureringen har båten også vist seg å være meget velseilende og hurtig.  Nå er båten uoffisielt mål til 8,02 mR etter at forstaget er flyttet en drøy halv meter. Båten kan måle 8,06 mR innenfor gjeldende regler.

Det er Lars Ingeberg i KTK som blir «Carmen»s skipper i sommer. Han har allerede fått med sponsorer som gjør det mulig å fornye seilgarderoben og det som ellers kreves for deltagelsen på Hankø.  Etter regattaen får KTK båten tlbake med alt det nye utstyret.

Flere andre eldre, norske 8-meter R-båter deltar i World Cup på Hankø, blant dem kong Haralds «Sira» og en av de andre gamle Anker & Jensen berømthetene, «Silja» som nå er i finsk eie, men allerede seilklar her i Norge.

Powered by Labrador CMS