Comet 21 OD

Komet som slår ned?

Comet 21 er en spennende entypebåt. Men om det er plass til den i Norge er en annen sak...

Publisert Sist oppdatert

Man blir fort fristet til diverse språklige bilder og metaforiske beskrivelser når man kaller en båt for en Comet. Et slikt navn forplikter jo en smule og det gjenstår å finne ut om navnet skal henges på den gode eller onde knaggen; For kometer går enten veldig, veldig fort – eller de stopper veldig, veldig voldsomt...

Det finnes mange spennende, såkalte sportsbåter på markedet som absolutt fortjener sin plass på vannspeilet. Comet 21 One Design er virkelig en av disse, men om det er plass til altfor mange av disse i vårt marked, er en annen sak. For Comet 21 One Design er en entypebåt ment til å seile mot sine identiske søstre, og det ville rett og slett være dårlig gjort å la denne båten være en enslig svale på fjorden.

Dét er den ikke i blant annet Italia, der den er en entypeklasse i vekst, men i det norske markedet spørs det om ikke båter som Melges 24 demmer solid opp mot etablering av en ny klasse i denne kategorien. Comet 21 skal være en masseprodusert «high performance»-sportsbåt som ved siden av å være rimelig, også skal være lett og rimelig å vedlikeholde og eie. Entype-reglene skal på sin side sikre at når båtene møtes på regattabanen, stiller alle likt med hensyn til utstyret. Faktisk er båten såpass rimelig at Bavarias nye B/One vil være en mer direkte konkurrent. Prisen er oppgitt til å ligge rundt 27 500 euro, uten seil, med andre ord i overkant av 200 000 norske kroner. Bavarias B/One koster rundt 230 000 inklusive seil.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS