Fem båter likt i Volvo Ocean Race

Etter at samtlige båter nå har passert Fernando de Noronha og fått sine poenggivende plasseringer ligger fem av de åtte startende båtene i Volvo Ocean Race på samme poengsum.

Publisert

Sammenlagt etter passering Fernando de Noronha

1 Telefonica Blue - 6pts

2 Telefonica Black - 6pts

3 PUMA - 6

4 Ericsson 4 - 6

5 Green Dragon - 6

6 Delta Lloyd - 2.5

7 Ericsson 3 - 1 *

8 Team Russia 1

* Ericsson 3 seiler uten godkjent klassesertifikat og taper ett poeng ved poenggivende passeringer og to poeng for etappen.

Båten skal få ny kjøl i Cape Town og vil deretter kunne konkurrere på like vilkår som de andre

Passeringstidene for de beste ved Fernando de Noronha:

1 Green Dragon - 12:24 GMT

2 Ericsson 4 - 13:59

3 PUMA - 14:16

4 Telefonica Black - 14:48

5 Telefonica Blue - 19:42

Senere har Ericsson3, Delta Lloyd og Team Russia også passert.

Båtene er nå på vei sydover langs kysten av Brasil. E4 har valgt et spor som ligger lengre vest en konkurrentene og har i forhold til distansen til Cape Town tapt på det. Tidlig i dag morges var ledelsen til Green Dragon Team betraktelig redusert. Telefonica Black på 2. plass ligger nå kun 1 nm bak, Puma + 4, E4 + 14, Telefonica Blue + 30, Delta Lloyd + 51, E3 + 53 og russerne + 85 nm. Som vi ser har båteke bak tatt kraftg innpå tetgruppen, og slik vi ser det er nå utfallet av etappen helt åpent, med muligheter for alle.

Utfordringene blir nå å unngå det permanente høytrykket som ligger midtveis i søratlanteren uten å tape for mye distanse. Samtidig gjelder det å bli den første som når den kraftige vestavinden som følger jordrotasjonen og som vil gi det hurtigste sporet  til Cape Town. Med andre ord er det flere muligheter for strategiske gevinster i dagene som kommer. Følg med.

Powered by Labrador CMS