Flerskrogseilere utfordrer Out 95

Vi skrev at ut 95 er en enskrogsbåt som seiler fletta av fleskrogsbåtene. Det nekter flerskrogsenusiastene på, og lover å banke den engelske gjesten under Hollenderseilasen.

Publisert

Tom Kvalvågnes og Christian Fekete har nettopp kjøpt en T-35 trimaran fra Sverige. Det er fremtiden for rask seiling mener Tom.

Tom forteller til Seilas:

– Out95 har omtrent samme spec som en Seacart 30 trimaran- men er avhengig av mannskap på 3-4-5 fordi den må ha ballast i mannskapet (360kg i kjøl også) . Er kun en regattamaskin ingenting annet.  - ærlig talt , dette er vel ikke framtida for seilingen.

En Seacart eller tilsvarende vil med litt vind seile fint fra denne da den løfter seg på sitt ene smale sideskrog og 2-3 mann sitter på

den andre uteriggeren og skaper et enormt rettende moment. Kan brukes til tur, shorthanded og offshore.

tror også Seacarten og en Reynolds 33 samt Rosvold i sin TRT 1200 vil kunne få et ord med i laget. Ved ekstremt lette vindforhold vil kongens 52 foter bli vanskelig å slå, men med litt mer vind (2-7m/sek) vil vår båt + Seacarten gå ekstremt fort

T-35 trimaran vi nettopp har kjøpt brukt fra Sverige veier bare 1300 kg. Den har 5 køyer, spiseplass til 8stk, pentry, toalett og kartbord. Trimaranen har svensk LYS tall på 2,17. Seilarealet er 75m2 på kryss, og med selvslående fokk og kan seiles singelhanded.

Vi kan bruke trimaranen til både tur og regatta. Vi har logget 24 knop uten proffer ombord og seiler ofte 16-18 knop i lette vinder 5-8 m/sek. T-35  dreibar vingemast i carbon og assymetriske kjøler på uteriggerne.

Powered by Labrador CMS