Fram XV klar for Færderseilasen med ungdomslag fra NSF

Kong Harald har generøst stilt sim 51 foter «Fram XV» til disposisjon for Norges Seilforbunds storbåtsatsning. Nå er laget klart for Færdeseilasen.

Publisert

Her er pressemeldingen fra NORsteam:

– Det er spennende seilere som er tatt ut. Jeg håper og tror at noen av disse er fremtidens norske seilere som skal sette Norge på seilkartet internasjonalt. Alle disse kan bli profesjonelle seilere hvis de vil. De må bare orke å stå løpet helt ut, sier Espen Guttormsen, nyutnevnt generalsekretær i NSF og tidligere profesjonell seiler med erfaring fra Volvo Ocean Race.

Etter at NSF fikk låne Kong Haralds 51 foter Fram XV til sin nye storbåtsatsning for litt over to uker siden, så har det kommet mange søknader fra unge seilere som gjerne vil være med. Færderseilasen er første delprosjekt i NORsteam satsningen. Båten er for anledningen omdøpt til NORsteam.

– Det var veldig moro at vi fikk så mange søknader med stor geografisk spredning. Vi føler vi har fått en veldig bra miks av seilere om bord, og det kommer til å bli flere muligheter for andre unge seilere fremover. Færderseilasen er bare et første steg av mange for NORsteam, som tar sikte på å bli en leverandør av dyktige seilere til norske båter som satser på internasjonale arenaer. Vi skal i første omgang bruke Fram XV som en opplæringsplattform for å utdanne toppseilere, men NORsteam-prosjektet har ambisjoner om å tilby treningssamarbeid og videreutvikling av kvalifiserte lag i aktuelle båtklasser med høyt nivå, som Melges24 og Farr40, sier Pål K. Fevang, prosjektleder for NORsteam.

De som er tatt ut til Færderseilasen om bord på NORsteam er Magnus Mørk, Son, Didrik Godaker, Tønsberg, Christian Juell, Drøbak, Petter Hessen, Oslo, Christoffer Gundersen, Bærum og Stian Tuv, Nesodden. De to siste seiler på landslaget og Gundersen har akkurat blitt tatt ut til OL i 49er sammen med Frode Bovim.

– Det er vanvittig gøy å seile sammen med andre og jeg ser frem til å få seile på Fram XV med så mange erfarne seilere om bord. Storbåt er den eneste veien å gå hvis en skal satse på en karriere innen seiling, sier Gundersen.

NORsteam laget i Færderseilasen har Thomas Nilsson som skipper. Nilsson sitter i NORsteam’s prosjektledelse sammen med Pål Fevang, som for øvrig tar navigatørjobben ombord. Stig Hvide-Smith, president i NSF, er co-skipper under seilasen.

Færderseilasen er Norges største seilas og i år er det over 1100 påmeldte deltakere. Regattaen starter fredag 13. Juni fra Aker Brygge.

NORsteam laget til Færderseilasen ser slik ut:

Geir Dahl Andersen - taktiker

Kristoffer Spone - rormann

Børre Hekk Paulsen - trimmer

Anders Myhre - lukemann

Rolf Holm - baugmann

Magnus Mørk, Son

Didrik Godaker, Tønsberg

Christian Juell, Drøbak

Petter Hessen, Oslo

Christopher Gundersen, Bærum

Stian Tuv, Nesodden

Stig Hvide Smith, (president NSF) – coSkipper

Pål K. Fevang, (prosjektleder NORsteam) – navigatør

Thomas Nilsson (NORsteam prosjektet) - skipper

Powered by Labrador CMS