Først til Færder for 6000 kr

I år kan du komme først til Færder for bare 6000 kroner. Trimaranen Xxtreme er god for over 30 knop og leier ut plasser.

Publisert

– Ja, vi har fortsatt noen ledige plasser på Xxtreme og folk kan kjøpe plass om bord for 6000 kroner, sier båtens innehaver, Frode van der Laak.

Xxtreme stiller i Grand Prix klassen og må derfor seile rundt Færder fyr to ganger. Vi har ikke planer om noe annet enn å seile raskest og lengst i Færder’n  i år, bare det gir en fantastisk opplevelse, sier van der Laak.

Han forteller at Xxtreme bemannes av et profesjonelt mannskap med Petter Noreng som skipper. Dette dreier seg om en krevende båt med ekstreme fartsegenskaper. Som betalende mannskap får du klare instrukser så du ikke gjør noe galt om bord.

Xxtreme leies ut  hele sommeren til events for 25.000 kroner dagen med skipper og ett mannskap. Det blir gitt opplæring og sikkerhetsinstruksjon til alle som deltar.  Du kan kontakte Frode van der Laak – [email protected] - om du vil være med på årets Færder.

Fartsrekorder

Xxtreme ble designet av Nigel Irens og bygget av Jeanneau Techniques Avancees til bruk i Frankrikes største regatta Rout du Ruhm. Båten ble sjøsatt i 1988 og total renovert i 2003. Båten har blant andre blitt seilt av den kjente franske seileren Philippe Poupon.

Tidligere har Xxtreme seilt under navnene Nokia, First Hotels, Fleury Michon IX og Ocean, og har både vunnet regattaer og satt fartsrekorder. Xxtreme er i dag den eneste båten i Skandinavia av sitt slag.

Seilas’ redaktøren seile mannskap om bord på Xxtreme under Færderseilasen i fjor  og laget reportasje til Seilas 6 2008.  Se filmer og les om fjorårets Færder her:

Vi vil først til Færder

 

Rundt Færder    

MMS-konkurranse

Vis de hjemme at du er med i årets Færderseilas. Vi har mms-konkurranse der alle deltagere oppfordres til å sende inn bilder fra sin båt. Tema er seilglede. Vinnerbildet premieres med et Canon-kamera. For å delta sender du bare mms-bilde til 2077 og med kodeord (i emnefeltet på telefonen) Seilas.

Info om båten:

Navn: Xxtreme

Type: ORMA 60 (Ocean Racing Class Association) racing trimaran.

Lengde: 60 fot

Bredde: 14,5 meter

Vekt: 5,2 tonn

Masthøyde: 30 meter

Maks hastighet: 35-40 knop

Powered by Labrador CMS