Guillemot kjemper om pallplassen

Marc Guillemot ligger på 4. plass i vannet, men kompensasjon for tapt tid etter å ha ligget bi ved en skadd konkurrent kan gi franskmannen et løft på resultatlisten i Vendée Globe seilasen

Publisert

Marc Guillemot har opparbeidet en godtgjørelse i forhold til le Cléac´h på 71 timer etter at han lå stand by hos Jann Elies som brakk lårbenet, inntil han ble reddet av et hospitalskip fra den australske marine syd for Australia. Med 71 timer tilgode på Le Cléac´h bør sistnevnte i hver fall ha 1300 nm å gå på når han går i mål i Les Sables d´Olonne, ventelig en gang utpå lørdagen. Det ser bra ut i øyeblikket; Le Cléac´hs Brit Air ligger nå 1616 nm foran Guillemot, men han har ikke råd til å bli liggende om Guillemot får med seg vinden rudt Azorene.

For den populære engelske seileren, Sam Davies spøker det nok for 3. plassen hun holder i øybelikket. Hun lå kl 11 idag 226 nm foran Guillemot. Det er ikke nok til å demme opp for Guillemot som også har 71 timer å gå på i forhold til Davies. De to har imidlertid helt forskjellige kurser. Mens Davies nå har satt kursen for Biskaya, vel syd om Azorene, ken det se ut som om Guillemot vil seile rundt øygruppen og på den måten komme seg unna høytrykket.

Det eneste som i øyeblikket er sikkert er at Michel Desjoyeaux har vunnet en av de mest overbevisende seire i Vendée Globe regattaens historie og at Vincent Riou får 3. plass etter at han brakk masten på båten sin som en følge av redningsaksjonen for Jean Le Cam.

 

 

Powered by Labrador CMS