Mads og Elin Dessen

Holdt løftet om jordomseiling

Da Mads og Elin Dessen traff hverandre lovet Elin sin fremtidige mann at hun en dag skulle bli med på jordomseiling. Paret er godt i gang med sin tre år lange jordomseiling med «S/Y Go beyond», og blir også å finne blant deltakerne i årets ARC-seilas.

Publisert Sist oppdatert

TRE ÅR PÅ TUR: Mads og Elin Dessen, foto: Ingjo Hjertholm.

S/Y Go Beyond» er en 2008-modell Jeanneau Sun Odyssey 42 DS.

– Vi falt for båtens design, den romslige og lyse dekksalongen, og ikke minst akterlugaren som rommer akterskipets fulle bredde, forteller Elin og Mads Dessen. Da de bestilte henne sensommeren 2007 var ennå ikke jordomseilingen planlagt. Men Mads hadde lenge båret på drømmen om en dag å foreta en jordomseiling.

    Mads Dessen er båtens skipper og vokste opp på Høvik, med sjøen som nærmeste nabo.  Etter gymnaset var han et halvt år som Utility Man ombord på M/S Vistafjord og fikk seile i Europa, Middelhavet, Svartehavet og Det Indiske Hav.

Holdt løftet om jordomseiling

Trodde ikke det ble alvor..

Elin er Mads sin kone og matros om bord. Hun har tilbrakt hver sommer siden hun var liten med familien i Risørs skjærgård.

– Jeg er derfor ikke ukjent med havet og sjøen, - men hadde ikke vært om bord i mange seilbåter før vi fikk Go Beyond. Jeg lovet Mads da vi traff hverandre at jeg skulle bli med å seile rundt jorden en gang. At det skulle bli alvor av den drømmen hadde jeg vel ikke trodd.

Over Atlanteren blir dessuten Anne Bergraf og Mads’ fetter Lars Dessen med som mannskap.

Anne seilte mye som barn, først i farens Vega, senere i en Ballad.

– Da jeg skjønte at Elin og Mads var seriøse, ble jeg også tvunget til å tenke seriøst over om jeg faktisk skulle gripe sjansen. Nå har jeg enveis billett til Gran Canaria, og enkelbillett fra St. Lucia, forteller Anne på båtens hjemmeside. Fetter Lars har allerede krysset Atlanteren en gang i seilbåt, og håper at hans gamle seilerfaringer vil komme til nytte.

– Det at dette også er en regatta gjør det jo ekstra spennende. Nå gleder jeg meg sinnsykt! Jeg tror vi blir et supert team, sier han.

Blant Europas flotteste

« S/Y Go Beyond» befinner seg nå på Lanzarote, i Marina Rubicon.

– Vi har hørt av alle som har vært her at dette er en av Europas flotteste marinaer, og vi er enige! Kombinasjonen av meget bra og moderne anlegg, fine omgivelser og hyggelig atmosfære gjør havnen til en av de beste vi har besøkt. Samtidig er den relativt rimelig også, nærmere bestemt €25 natten for vår båt.

Her er det hyggelige restauranter og butikker, og til og med et eget svømmebasseng for gjestene...

Havnen har også en veldig bra ship chandler og service marina. Vi blir nok her noen dager før vi går videre, skriver Mads.

Følg «Go Beyond» her.