Søk i arkivet

Masteprodusenter med avtaleJohn Mast kjøper alu-delen fra Nordic

Den danske masteprodusenten John Mast tar over aluminiumsproduksjonen til sin konkurrent Nordic Mast. Masteprodusentene har inngått en avtale om å dele produksjonen av alu-master og kullfiber-master.

John Mast, representert i Norge ved Heiberg Rigg i Drøbak, har kjøpt hele aluminiumsbiten fra Nordic Mast. De to danske masteprodusentene har også inngått en avtale hvor de skal dele produksjonen seg i mellom. Nordic Mast norske representant, Elvstrøm/Sobstad, mister dermed muligheten for levering av aluminiumsmaster, men sitter igjen med en av Europas ledende på kullfiberteknologi. John Berg og Steen Christensen, frontfigurer hos henholdsvis Nordic Mast og John Mast, er enige om, at de har funnet den helt riktige løsningen for fremtiden.

– Det er riktig, vi har kjøpt deres aluminiumsproduksjon, det vil si hele Nordics kundeportefølje, varelager og produksjonsverktøy, forteller John Christensen i John Mast. John Christensen etablerte John Mast i 1974, og siden den gang har masteprodusenten levert hele 45 000 master.

– Vi har i tillegg til dette inngått en langsiktig avtale om å dele markedet. Dette mener vi gjør begge varemerkene sterkere internasjonalt. Elvstrøm/Sobstad i Norge mister muligheten til å levere aluminiumsmaster, men sitter igjen med kullfibermastene. Konkurransemessig mener jeg dette er bedre for alle, avslutter Christensen.

FORNØYD. – Dette er selvfølgelig veldig bra for meg. Mitt marked blir større, og det produktet jeg selger blir bedre, forteller Kjell Inge Heiberg i Heiberg Rigg til SEILmagasinet.

– Det blir bedre for kundene ved at vi har et større serviceapparat i ryggen og utviklingen av master vil bli bedre når det spesialiseres på denne måten, mener Heiberg.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen