Søk i arkivet

Bundefjordens nye klubbhus fylles med aktivitetStinn brakke med Peer Moberg

Bundefjorden Seilforening har fått nytt klubbus, og i går ble det åpnet. Peer Moberg var den første til å fylle det med innhold i form av et foredrag om trimming, start og taktikk.

Peer Moberg har trådt sine barnesko på Malmøya, og det er der han har lagt grunnlaget for sin eventyrlige seilkarriere som blant annet inneholder hele fire OL-deltagelser. Selv om han nå seiler for KNS, har han nok fortsatt et stort hjerte for moderforeningen sin, og det var nok ikke helt tilfeldig at det var han som fikk være hovedattraksjonen under den første klubbkvelden i foreningens nye klubbhus.

LANG PROSESS.
Kvelden ble innledet ved at foreningens leder, Sigurd Slottan, fortalte om klubbhusets historie, som både er lang og kronglete. Allerede på foreningens årsmøte i 1944 ble det vedtatt å bygge klubbhus, og 3150 kroner ble det avsatt til en fremtidig byggekonto.

Men det skulle gå over 60 år før de første spadetakene ble tatt, og i fjor stod huset endelig ferdig.

ILDSJELER. – Det aller meste av klubbhuset er bygd på dugnad av klubbens medlemmer, og det var to navn som ble trukket frem under åpningen i går. Det var Arnt Fremstad og David Øverby som har lagt ned langt over gjennomsnittet av tid og engasjement for å få realisert dette, forteller Erik Kristiansen, som var til stede under åpningen i går.

50 seilere hadde funnet veien til det nye klubbhuset, og i tre timer fikk de deretter høre Peer Moberg fortelle om trimming, start, og taktikk.

– Peer øste av all sin kunnskap og det var mange noterte flittig og fikk med seg mange tips til årets sesong, rapporterer Kristiansen fra møtet.

OPPFORDRINGER.
Til slutt slapp to gode naboer til:

– Den ene var fra 1-meter IOM-seilerne (modellbåtseiling) som ønsker flere aktive seilere, og som kunne reklamere med de samme spennende og tette startfeltene som man er vant til ellers, men nå uten risiko for gelcoat og mannskap.
Fra gruppen Bundus, som seiler Oslojoller, reklamerte de med flott seiling og sosial profil, sier Erik Kristiansen som tror at det nye seilsportsenteret øst i Oslo vil vokse seg stort der ute på Malmøya.

Du kom lese mer om Peer Mobergs budskap på hjemmesiden til Bundefjorden Seilforening.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen