Søk i arkivet

Røyken SeilforeningSeilkurs for damer i 20 år

Røyken Seilforenings seilkurs for damer feirer 20-årsjubileum i år. Mette Mustad, kursansvarlig, og Jan Nyborg, formann i foreningen, er stolte over jobben foreningen har gjort og gleder seg til en ny sesong med populære kurskvelder.

Fotograf: Stefania R. NilsenSTARTET I 1989. Totalt cirka 500 damer har opplevd den deilige følelsen av å mestre seiling. Og det takket være innsatsen til pioner Laila Samuelsen, som etablerte kursene i 1989, og Mette Mustad, som overtok roret i 2006.

- Kursene våre er ikke kommersielle, de er basert på dugnadsarbeid. Inntektene går til seilforeningen, understreker Nyborg.
- Det betyr i praksis at vi hvert år spør våre medlemmer om de har lyst til å være med. Vi klarer vanligvis å stille åtte båter til disposisjon. Båteieren er instruktør og tar med seg 4-5 damer, tilføyer Mette Mustad.

ÅPNE FOR ALLE. - Kun 30 % av våre elever kommer fra Røyken og Asker, resten kommer fra Oslo og omegn.
Evalueringen vi alltid foretar etter kursene tilsier at konseptet er godt likt. Dette bevises selvfølgelig også av at den beste markedsføringen for kursene faktisk er ”jungeltelegrafen”: fornøyde kunder anbefaler kurset til andre damer, og kursene blir fulle nesten av seg selv.

FOKUS PÅ SEILING. - Våre seilkurs for damer fokuserer på seiling og enkel navigasjon - ikke fortøyning og manøvrering i havn – poengterer Nyborg.
- Etter to kvelder med teori og to med praktiske øvelser på sjøen deltar damene i en onsdagsregatta. Da får de med seg seiltrimming også, men dette er ikke hovedfokus på kursene og er for de fleste litt for avansert. Vi ønsker imidlertid å gi dem et bevis på hvor spennende seiling kan bli i regattasammenheng, for eksempel ved å få dem til å oppleve hvordan man slår ved en bøye når det er trangt mellom båtene, sier Mustad.

HYGGELIG STEMNING. - Kursene foregår i Oslofjorden med start på Nærsnes ved det nye bygget seilforeningen har reist. Undervisningen er tilpasset nybegynnere, men noen av deltakerne har seilt litt før de deltar, og har likevel det veldig gøy. Stemningen er avslappet og det er lov å gjøre feil. Etter kurset er det samling og servering, noe Mette Mustad sørger for.

- Da utveksler damene gjerne meninger om seileropplevelsene og har det veldig sosialt, avslutter Mette Mustad.

Ønsker du å vite mer om temaet kan du lese en av de neste utgavene av SEILmagasinet.

 

Du kan også lese kursdetaljene og melde deg på ved å besøke Røyken Seilforeningens websider.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen