Søk i arkivet

Lynnedslag i First 40.7en LAS PRIMASSlik herjet lynet

Lynet som torsdag slo ned i LAS PRIMAS i Caledoniakanalen, lagde blant annet et stort hull rett over vannlinjen.

Torsdag midt på dagen slo lynet ned i LAS PRIMAS, First 40.7en var på vei til en av slusene på Loch Ness i Caledoniakanalen. Om bord var Lene og Cecilie Hammersland, og brødrene deres, BendixBlix (16) og Ole Kristian B. Hammersland (17).

Meldingen mottok SEILmagasinet fredag. Nå har Lene og Cecilie sendt oss bilder fra båten der lynet har satt sine spor.

– Det var kraftig regnvær og noe lyn og torden. Bendik stod til rors da lynet traff. Det smalt høyt, og vi skjønte straks at vi var truffet. Det kom svart røyk ut av båten, og vi oppdaget etter litt tid tre hull i båten – et fram i baugen, et midt på styrbord side og et akter. I tilleg var instrumentene og det øvrige elektriske anlegget slått ut, forteller Lene og Cecilie til SEILmagasinet.

BESIKTIGES MANDAG. Båten ligger nå på et verft ved Inverness. Mandag  vil båten bli besiktiget av forsikringsselskapet.

– Hva som skjer med båten vet vi derfor foreløpig ikke, men det ser i alle fall ut som seilturen med LAS PRIMAS for øyeblikket er avsluttet, og at vi som er om bord må reise hjem med fly, sier de to.

Les mer på LAS PRIMAS sin blogg.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen