Søk i arkivet

LAS PRIMAS PÅ VEI HJEMMå bytte båt med fly

- LAS PRIMAS har så store skader at den ikke kan seile videre til Norge på en lang stund, forklarer Arne Hammersland, faren til Lene på jentelangturbåten LAS PRIMAS. Lene og Cecilie Hammersland må dermed reise hjem med fly i morgen.

UVENTET BRÅ SLUTT. Enden på turen til Lene og Cecilie Hammersland på LAS PRIMAS blir dessverre annerledes enn det de forestilte seg. Imorgen reiser Lene hjem til Oslo og Cecilie hjem til Stavanger.

Etter den skremmende opplevelsen jentene og deres unge brødre fikk på Loch Ness i Skottland forrige fredag, 3. juli 2009, da lynet slo ned i båten deres, fikk de tømt båten sammen med sine unge brødre og feiret Lenes bursdag lørdag 4. juli.

Mandag 6. juli ble LAS PRIMAS satt på land og besiktiget av takstmann.

LAS PRIMAS KAPUTT. - Takstmannen antydet at skadene er større enn vi trodde, sier Hammersland.
- Misfarging på forstaget grunnet den høye temperaturen den er blitt utsatt for under lynnedslaget, tyder på at den nåværende riggen bare er å glemme. Og resten av båten er ikke i bedre tilstand.

- Også masta har fått samme behandling, så vi kan ikke akseptere at den skal kunne brukes videre. Aluminiumet har nok fornadret seg, dermed kan ikke masta tåle belastningen den blir utsatt for, når man seiler, fortsetter Hammersland.

- Båten kan ikke være sjødyktig på en lang stund, avslutter han.

GALGENHUMOR. Jentene skriver på bloggen sin at de har fått mye oppmerksomhet av de lokale og av seilerne som de treffer i havna. Alle vil se de som overlevde lynnedslaget, og det er satt i gang en slags "valfart" til LAS PRIMAS:
- Snart kan vi begynne å ta penger for å la folk besøke båten, skriver de i kjent LAS PRIMAS-stil.
Tonen i teksten er heldigvis preget av sunn humor. Tegn på at de begynner å fordøye og komme seg over den dramatiske opplevelsen.

UFORTJENT SLUTT. Lene og Cecilie Hammersland hadde fortjent en helt annen avslutning på turen. De har virkelig imponert ved å gjennomføre vellykede seilaser over trøblete havstrekninger med elegant stil. De har taklet turen med riktig ånd: ydmykhet overfor elementene og stå på-humør, eventyrlyst og pågangsmot, konkurranselyst og samtidig sunn fornuft og fokus på sikkerhet.
Lene har på glimrende vis bestått en skikkelig ildprøve som skipper, og Cecilie har vist seg å være en formidabel makker, en praktisk og generøs altmuligdame som har stått på i all slags vær med styring, seiltrimming og mekking.

ET FORBILDE. SEILmagasinet gratulerer LAS PRIMAS spesielt for verdiene de har stått for. De er et forbilde for mange unge og mindre unge jenter som er tiltrukket av seiling, og trenger akkurat slike eksempler for å ha større tro på seg selv, våge mer og lære seg å elske seiling og havet.

Vi ønsker Lene og Cecilie Hasmmersland god tur til Norge med fly og ser frem til å se dem suse på sjøen under seil igjen.

Om opplevelsen til LAS PRIMAS kan du også lese:
Må bytte båt med fly
Slik herjet lynet
Lynnedslag og tre hull i båten

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen