Søk i arkivet

Spennende førjulskalenderSon frister med mye mer enn seiling

"Seilerbyen Son" forvandler seg til "Englebyen Son" om vinteren. Son lokker seilere og ikke seilere med et spennende program spekket med koselige førjulsarrangementer.

SEILER- OG ENGLEBY. Lucia-toget 13.desember er et av de største evenementene i Son i en spennende adventstid spekket med aktiviteter. Seilebyen Son byr på masse kos for hele familien rundt havneområdet - også om vinteren: Kafeer og restauranter stiller med jule- og englemenyer. Nytt i år er at både Cafè Neptun og Son Spa Hotell har "engler" på menyen.

FOR OSS SOM ELSKER BÅT. Fargerike håndverksbutikker og ulike førjulsaktiviteter lokker. Vi som er opptatt av båt kan dessuten ta en lengselsfull titt innom Seilbåtmessen, den permanente båtustillingen hos båtinporterenes haller like utenfor Son sentrum... Tenk hvor mange seilerdrømmer blir født under taket av båthallene i løpet av de mørke høstmånedene. Hvis du er heldig, kan du til og med slå av en prat med Klaus Landmark, som driver båtutstyrbutikken Sjøboden rett ved havna. Han står blant annet bak den nye flotte regatta-/turbåt Landmark 43.

HVORFOR ENGLEBYEN? - Navnet Englebyen har sitt grunnlag i Galleri Soons årlige engleutstilling som eieren Marianne Helle, startet for cirka ni år siden. En utstilling med engler i alle varianter både søte, små, store og karakterfulle engler, forklarer Lisbeth Røbekk fra iSoon.no.

- Flere næringsdrivende i Son har underbygget Galleri Soons engleutstilling og er nå ett eget prosjekt i Son Næringsforening og har økt aktivitetstilbud hvert år. Når du nå kommer til Son vil du bli møtt av engler med lys og levende lyslykter utenfor butikker og kafeer. Utrolig stemningsfullt!

MORSOM AKTIVITETSKALENDER. Alle desemberarrangementene er spesielt stemingsfulle i Son fordi Son har den rammen av intimitet som lokker flere og flere folk utenbys og fastboende til å bruke sentrum både i hverdager og helger.

- Luciatoget er utrolig stemningsfullt med alle slags stemmer, lyslykter, små og store deltakere og med dempet spilling av musikkorpset "Soon Etter Frokost". Vi har ett ønske: Å glede de eldre før toget snor seg mellom smug og kroker i Son sentrum, bedyrer Røbekk.  

Julegateåpningen søndag 29. november tiltrekker også turister med nissetog, julesanger, gang rundt juletreet og nissebesøk til alle småfolk.

- Utrolig koselig med torget som ramme, fylt opp av store og små nisser. Dette er en tradisjon som ingen klarer å slippe, selv om barna blir store, fortsetter Røbekk.

JULENYTT. Nytt i år er at det blir julemarked hver søndag fra klokka 12 til 16 på Kystkultursenteret med norske kvalitetsprodukter og tradisjoner. Her blir du dessuten underholdt av Soon Blandede kor.

Laser, lyd, lysshow og englejam med rokkenegler blir arrangert på torget lørdag 19. desember klokka 20.

INNENDØRSEVENEMENTER. Mens utstillingene i Soon Galleri, tiltrekker utenbysfolk året rundt og spesielt i adventstiden, er midnattskonserten på lillejuleaften besøkt stor sett av de lokale og deres besøkende familier, av plasshensyn:

- Julevandringen  og midnattskonserten på lillejuleaften i vår kulturkirke Såner er utrolig nær og hyggelig hendelse. Tenk deg når alt er klart og forventningsfulle barn som er spente på juleaften, er lagt og roen senker seg i huset. Det å være den ene av hjemmets voksne som kan reise å høre dirigent Killingren trå til Ave Maria og samtidlig ønske dine venner og bekjente god jul... Da er julestemningen komplett, avslutter Røbekk.

Få med deg alle detaljene angående arrangementene i Son på iSoon.no

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen