Søk i arkivet

Langturseilerne 2010-11 fortellerLivets mest spennende puslespill

Flere langturbåter var representert på helgens ARC-seilertreff i Sætrepollen. Avreisedatoen nærmer seg med stromskritt. Kommer alt på plass innen den store dagen?

LIVET SOM LANGTURSKRIBENT. En ting er å skrive om andre seilere på tur, en helt annen er å oppleve dette selv: Å kjenne frysningene i hele ryggen hver gang du tenker på turen, når du leser at den og den båten har fått vindroret på plass og at parasailor endelig er blitt levert; når du trer kabler, skrubber fendere, polerer skroget og rengjør hele byssa så "huset"  (båten) blir funksjonelt og rent i året som kommer...

Langturen er en realitet snart, men foreløpig er vi kun "wannabes", som ESCAPEs Tom Gabrielsen definerte seg selv i fjor dagen før avreisen.

FØRSTE TREFF. ARC-seilerne og andre langturseilere fra Østlandet traff hverandre i Sætrepollen i pinsehelgen: mannskapet fra OCCASIONE om bord i AVVENTURA, FANTELIV fra Sandefjord, RIKAROS fra Åsgårdstrand og Stein Olav Pettersen fra båten HERO kom i en gummijolle sammen med datteren Selma og broren. Inger Amundsen og Per Christian Moe fra BETTY var også med. De skal seile Atlantic Rally for Cruisers (ARC) på AVVENTURA. Resultatet: en cockpit stappfull av langturprat og forventninger, latter og glede.

Langturkaffe om bord i RIKAROS, en Bavaria 46.

{F6AA7E35DF5C}

{F6AA7E35DF5C}

BARNA FANT TONEN. Etter de første sekundene med naturlig beskjedenhet ble det full kjemi. Barna begynte å leke høylydt fra baug til baug - under foreldrenes fornøyde blikk. Godt å se at de også koser seg og kan glede seg til å treffe nye venner.

Pikene på fordekket...

BERGEN I SPISSEN. Langturtreffene har egentlig vært flere hvis man ser på hele norgeskartet: de bergenske langturbåtene har vært flinkere enn de i Oslofjorden til å finne tid til hygge og samvær på sjøen. De har vært et forbilde for oss fra "Oslo-badekaret", og vi gleder oss veldig til å treffe dem og våre langturvenner fra Nord-Norge underveis; i åpnere og mer bølgete farvann, dansende på dønningene i Nordsjøen eller i de mer beskyttede områdene øst for Jylland og videre i Den engelske kanalen og over Biscaya. Langturdamene tok for øvrig innersvingen og traff hverandre på Käringön i april i forbindelse med et ISAF-sikkerhetskurs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Fra venstre: Mariann Ovesen fra SY OCCASIONE, Marit Fjæreide fra SY RIKAROS og Anne Håvik, fra SY FANTELIV.

VIL VI TREFFES UNDERVEIS? Skjebnen vil føre oss sammen hvis den vil. Mange små ting gjenstår å fikse for noen, mens andre allerede bor i båt og venter bare på å avslutte arbeidsforholdet/skolen for å få lov til å kaste loss. Noen har klart å selge boligen og må flytte på rekordtid fra huset til båten, andre har ennå ikke klart å leie ut og ser på det hele fortsatt som nesten uoppnåelig. Og underveis blir det sikkert mange utfordringer med utstyr som ikke vil fungere eller med andre uforutsette hendelser... Spørsmålstegnene er utallige.

MORALEN: Man er nødt til å fokusere på nåtiden. Man føler nesten at det ikke er lov å nyte på forhånd og glede seg til fremtidig hygge. Alle detaljene må komme på plass og krever absolutt tilstedeværelse og fokus. Puslespillet er større enn man tror og endrer seg hele tiden. Men man løser oppgavene med stor iver, og drømmene fletter seg sammen med virkeligheten i en rar verden som hverken er hverdag eller langtur.

HØYTIDELIG OG STEMNINGSFULLT. Det var en ubeskrivelig følelse å heise ARC-flagget og nyte den aller første ankerdram med våre langturvenner, som du kan se i bildet. Ingen vet hvordan turen vil utvikle seg i detalj, planene er grove og uten presise tidsrammer. Vind og vær bestemmer det meste, men håpet er å nyte mange slike øyeblikk igjen og igjen i sydligere, om ikke varmere strøk i månedene som kommer. Vi ses i Portugal... Vi ses kanskje på Gran Canaria... Vi ses på neste meteorologikurs... På gjensyn!

Vil du "bli med" på langtur, om ikke annet med tankene, og oppleve eventyret gjennom rapporter fra langturmiljøet, fortsett gjerne å lese SEILmagasinet - på nett eller i bladformat. Flere inntrykk vil komme...

 

Ankerdram i Sandspollen
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen