Søk i arkivet

Satser mot nytt, felles seilsportsenter på FornebuBærum og Vestfjorden slår seg sammen

Går det som styrene i Bærum Seilforening og Vestfjordens Seilforening vil, vil de to foreningene smelte sammen til én forening i løpet av høsten.

Den utløsende faktoren til sammenslåingen er det påtenkte seilsportsenteret på Fornebu, nærmere bestemt i Rolfsbukta (sjøflyhavna), som de to foreningene i et samarbeid igjennom 15 år har forsøkt å få realisert.

– Prosessen med nytt seilsportssenter har god fremdrift – vi ser lys i tunnelen – og det er derfor nødvendig  for prosessen at foreningene slår seg sammen.  Dette vil gjøre kommunikasjon med utbygger, kommune og samarbeidspartnere troverdig og handlekraftig, sier Vidar Utne, leder av Bærum Seilforening til SEILmagasinet.

STARTET I VÅRES. I våres vedtok styrene i de to foreningene at de skulle starte en prosess med tanke på sammenslåing. Det ble nedsatt ulike grupper som arbeidet med dette, og etter styremøte i går kveld, ble medlemmene i de to foreningene informert om planene.

– Det som nå skjer er at vi vil avholde flere informasjonsmøter for medlemmene, og vi har lagt ut et enkelt tilbakemeldingsskjema på nettsidene våre der medlemmene kan si sin mening. I november vil det så bli avholdt ekstraordinære generalforsamlinger i begge foreningene, hvoretter det – om medlemmene vil det – vil bli nedsatt et interimstyre. Enden på prosessen vil så være generalforsamlingen for den sammenslåtte foreningen en gang i 2011, sier Vidar Utne.

1000 MEDLEMMER. Tilsammen vil den nye foreningen få et medlemstall på noe i underkant av 1000 medlemmer, og den vil med det bli en av landets største – sammen med KNS, Asker og Bergens Seilforening.

Navnet på den nye foreningen vil etter all sannsynlighet bli Bærum Seilforening.

– Rent organisasjonsmessig vil det imidlertid være Bærum Seilforening som fusjoneres inn i Vestfjordens Seilforening, som er den eldste av de to foreningene, sier Utne, som påpeker at denne sammenslåingen er noe som er blitt modnet over tid og at de to foreningene i alle år har hatt et nært og godt samarbeide.

UTFYLLER HVERANDRE. – På mange måter utfyller vi hverandre godt. Vestfjorden har et fantastisk miljø for voksne jolleseilere, og de er gode på entypeseiling og har noen av landets aller fremste jolleseilere. I Bærum har vi et stort jollemiljø for barn og ungdom, og vi har en aktiv tur- og hav-gruppe, sier Utne.

Han medgir at det kan bli spennende å sammensmelte eventuelle kulturforskjeller i de to foreningene:

– Men det er jo bedre å starte på en slik prosess nå, enn å begynne på det når vi står side om side i det nye seilsportsenteret om noen år.

Nå holder Bærum Seilforening til i Sarbuvollen ved Høvik, mens Vestfjordens Seilforening har tilhold i Bruksveien på Fornebu.

Blir det sammenslåing, vil det bli utlyst en konkurranse om å tegne den nye foreningens foreningsstander.

SEILmagasinet forsøkte å få fatt i Trond Aasland, leder av Vestfjordens Seilforening, i morgentimene i dag, uten å nå frem.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Morten Jensen.

Gå til toppen