Langturseilere 2010-11

Mindre kjent, men best

Mindre kjent, men best

Oeiras er mindre kjent enn Lisboa og Cascais, men er et naturlig stoppested for langturseilere.

Publisert Sist oppdatert

YPPERLIG BELIGGENHET. Byen er strategisk plassert halvveis mellom Lisboa (ca. 20 km) og Cascais (15 km), begge interessante destinasjoner, men ganske fulle av turister og derfor mer urolige.

Oeiras er mye mer barnevennlig: Med sine utallige, flotte sandstrender, virker stedet som skapt for barn og unge. Voksne kan for øvrig boltre seg i koselige barer og restauranter med overkommelige priser og plassert rett ved sjøen.

 

Mat kan du for øvrig også handle på supermarkedet: "Pingo Doce", lokalisert på et lite kjøpesenter kun 10 minutter unna.

Togstasjonene er to (Oeiras og Santo Amaro de Oeiras) og ligger 20-25 minutter å gå fra marinaen. Det er en behagelig tur delvis langs sjøen på en flott strandpromenade. Gang- og sykkelstien fører deg både i retning Cascais og Lisboa. Langs den  finner du de lokale sanstrendene, utstyrt med nett for å spille beach-volley og fotball. Promenaden er utstyrt med lengdemerker, så du som liker å måle deg mens du trener, får anledning til det. Her er det faktisk fullt av joggere som løper døgnet rundt - i full fart!

BARNEVENNLIG. I tillegg til å bade i bassenget eller i sjøen, kan barn få leke på marinaens store område, en slags terrasse ved sjøen hvor mange barn bruker rulleskøyter, sparkesykkel, sykkel og rullebrett. Alternativt kan barn leie solide pedalbiler her i marinaen. De har plass til én eller flere personer. Det er visst veldig populært, etter antallet barn som suser rundt å dømme! Ellers er det mulig å leie vannscooter, for de mest lekne og fartstørste voksne.

LIVLIG OMRÅDE. Både Cascais og Estoril er kjent for sine flotte sandstrender og fiskerestauranter rett ved vannet. Fra juni og frem til september finner du dessuten Håndverksmessen, boder ved havna hvor du kan få kjøpt tregjenstander, broderte linduker og «azulejos», de berømte flisene som de fleste gamle og også nye bygg i Portugal er dekorert med. En karakteristikk som den portugisiske arkitekturen har arvet fra den moriske tiden (711-1349 ca.). På Casinoen i Estoril spilles det selvfølgelig, men det holdes også show, utstillinger, konserter og kinoforestillinger.