Langturseilere 2010-11

Et steinkast fra Afrika

Et steinkast fra Afrika

Fuerteventura - en sydendrøm med triste, skjulte sider...

Publisert Sist oppdatert

- CORRALEJO, på nordsiden av Fuerteventura, er en fin havn med den koselige byen like ved, forteller Anne Haavik på FANTELIV.

- Det koster 11 euro for en 41 foter, og da overnatter man ved en brygge som har vann og strøm. Ikke noe behov for å kalle opp på VHF, bare gå rett inn i havna. Den var ikke full da vi besøkte den. Havna har ingen dusjer, og toaletter er tilgjengelige kun ved fergekaia. Fra havna går det buss blant annet til Las Dunas, en nasjonalpark med sanduner rett ved havet, et sted som er verdenskjent og veldig attraktiv for både barn og voksne. Helt genialt, avslutter Haavik.

I GRAN TARAJAL har flere brygger blitt anlagt med strømtilkobling og vann. Det er blitt en ordentlig fin marina, hvor fiskebåtene ligger ved samme brygge med seilbåtene og gir deg gjerne en fisk eller to i gave. Men OBS! Her er strømtilkoblingen annerledes enn i Norge. Mens du ellers får låne en strømovergang i havna, får du ikke gjort det her. Det finnes for øvrig ingen havnetoaletter og ingen dusjer, men det er en restaurant ved marinaen og mange ledige plasser ved kjempeflotte brygger. Dette i et år når ARC-båtene er 255 og fyller de fleste havnene på Canariøyene.

PARADISER PÅ SVAI. Langs østkysten av Fuerteventura finnes det et utall bukter du kan ankre opp ved. Isla de Lobos (Seløya) nordøst for Corralejo byr på snorkelvindundere og smaraggrønt vann. Med svak vind fra nordøst/nord er det ikke noe problem å ligge her, likevel kan man regne med en del svell hvis det har blåst mye dagene i forveien. I sundet mellom øya og land blir nordvestlige vinder akselelert som følge av traktereffekten. Da er seiling i sundet ikke anbefalt og Corralejo-havn kan være et godt alternativ med anløp fra sydøst.

Lengre ned, sør for Puerto de Castillo (en privat havn med dårlig serviceanlegg som er tre ganger så dyr som de andre i området) finner du små bukter, som Puerto de La Torre, Playa del Pozo Negro, Las Playitas, etc.

En liten fiskebåt ved Playa del Pozo Negro.

 

Etter Gran Tarajal kan du, ved vestlige/nordvetslige vinder, finne ankerplass langs Playa de Sotavento, som strekker seg for 22 kilometer fra Morro Jable og nordøstover.

Det å ligge her er en fryd for øyet og for alle sansene. Det finnes flere ankringsmuligheter i sandbunn som gir godt feste og eventyrlig flotte strender like i nærheten. Ved sterke østlige/nordøstlige vinder er det best å la være å ligge her.

SY ARIES på svai utenfor Playa de Sotavento.