Søk i arkivet

Mest lest i oktoberSpooky melding fikk flest lesere

Det pirret nysgjerrigheten da Stefania R. Nilsen kunne berette om den norske båten fikk inn følgende melding på VHFen i mørket utenfor kysten av Marokko: «I can see you…».

Nå viste det seg at meldingen slett ikke var så skummel som den hørtes. Fiskerne som holder på utenfor Marokko har ikke lanterner, kun oljelamper, og de tennes kun en sjelden gang. Det var derfor mer en melding til de norske seilerne – og en spøk – mener Christian Bjørke og Ann Christin Helgesen i den norske Kingscruiseren ELLA som fikk meldingen inn på VHFen sin.

HAVARI. I det hele tatt har SEILmagasinets lesere i oktober vært opptatt av langtur og eventyr. Mange har også lest om Markus Ingebretsen, som havarerte med båten sin ved Kanariøyene og dermed ikke kunne fortsette jordomseilingen sin. Hans rop om hjelp ble den nest mest leste saken.

FORBRUKERDOM. På 3. plass finner vi en helt fersk sak. I forrige uke falt dommen i en tvistesak mellom en kjøper og Hallberg-Rassy-verftet. Saken har fått stor oppmerksomhet på svenske nettsteder, men også i Norge har mange vært opptatt av utfallet av saken, som gikk i båteierens disfavør.

RX IIs dramatiske seilas over Nord-Atlanteren og Nordsjøen, som var innspurten på båtens jordomseiling rundt Nordpolen, ble også lest av mange.

De 10 mest leste sakene i oktober:

Litt for spennende nattseilas – om møte med marrokanske fiskere
Hvem kan hjelpe Markus? – Ung, norsk jordomseiler havarerte
Ville ha ny båt, må betale 808 000 svenske kroner – svensk forbrukertvist
Lover en unik ARC – 28 norske deltagere har påvirket programmet i ARC
Kinkig for ung, norsk jordomseiler – Utfordringer for ung, norsk jordomseiler
– Stormfokka kunne vi bare glemme! – Båten RX II hadde en tøff tur hjem til Norge
Drake-lag fra Asker tok tittelen – Slik gikk det i Mesternes Mester
På alenetur til Gambia og Senegal – Om norsk aleneseiler i en Elan 333
Det ble høststorm i høststormen – mye vind og mye dramatikk i regattaen Høststormen i Trondheim
MAGIC og KRISTIN på pallen i Danmark – Norske seilere gjorde det godt i Danmark

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen