Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010En norsk seilerfest

Atlantic Rally for Cruisers åpnet denne uken. Brygge L i Las Palmas er blitt omdøpt til «Den norske brygga».

NORSK INVASJON. Som lovet av arrangøren, har de fleste norske familiebåtene som deltar i ARC blitt samlet på en brygge. Hele ti norske båter, JAZZ, FRYD, LEAHNIS, FANTELIV, RIKAROS, HONNINGPUPP, SPRELSK, SERENITY, ARIES og AVVENTURA, ligger nå ved siden av hverandre på «pantalan L», som er «elitebrygga» i havna Muelle Deportivo. Her bor lokale folk i båtene sine, derfor var havnesjefen i fjor ikke sikker på om de ville klare å forflytte disse båtene for å skape plass til ARC-deltakerne.

ARC-seilerne fra RIKAROS på den norske brygga sammen med langturvennene fra BLUE.

 

Brygga ligger nærmest alle fasiliteter (toalett, vakseri, Varadero-klubben, barer), like ved siden av ARC-kontoret og foran Sailor`s Bar. Det er også en av de mest velstelte, siden folk bor her. 
Ellers er de andre båtene fra Norge blitt spredt her og der i havna.

KAKERLAKKALARM.
Kakerlakker finner man også på brygge L, men det er unntaksvis, mens på flere andre brygger kryr det av dem. Kakerlakkmiddel brukes rundt fortøyningslinene, og sko vaskes før man kommer om bord. Papir og papp til matemballasje holdes unna båten så godt man kan på grunn av faren for kakerlakkegg.

KJEMPESTEMNING.
Las Palmas forvandler seg når ARC-en starter, stemningen er usannsynlig høy. Cafeene langs marinaen er plutselig stappfulle fra tidlig om morgenen til sent på kvelden. Butikkene tilpasser sitt produktspekter til seilernes behov. Et nytt minimarked ble for øvrig åpnet i år hvor ARC-kontoret tidligere lå. De tar imot bestilling av vakuumpakket brød, noe ideelt for de som ikke orker å bake på havet.

FRYD: Mannskapet på FRYD var lett gjenkjennbar på partyet.

FØRSTE PARTY. Velkomstpartyene i ARC-en er mange, og det er bare kroppen som setter grenser for hva man klarer å være med på om kvelden. Tirsdag 9. november startet arrangementene hvor deltakermannskapene kan bli kjent med hverandre: dans med livemusikk og en stående tapasbuffet med vin, øl og likør i små «chupitos» (dramglass) ble delt ut til alle deltakere. Det hele var sponset av Rolnautic, den nærmeste og beste båtutstyrsbutikken i marinaen, som nyter godt av ARC-trafikken.

MANGE BARN. Ungdommer og barn fra norske og engelske båter samlet seg og lekte hele kvelden. Her får barn et perfekt miljø for å både more seg og snakke andre språk. Er det ikke arrangementer i regi av World Cruising Club (WCC, dvs. ARC-arrangøren) om kvelden/dagen, mangler det for øvrig ikke selskap for å ha det hyggelig. Følelsen er at det er en stor norsk koloni her i Las Palmas. Flere utlendinger kommenterer imponert om omfanget av seilerflokken fra de tusen hjem. Norske barn samler seg på brygga for å fiske krabber, reker og fisk, mens foreldrene jobber med de siste forberedelsene før atlanterhavseilasen. Neste uke starter et eget opplegg for ARC-barn og unge som fra klokka 10 til 13 vil holde dem opptatt med ulike sjøaktiviteter og utflukter.

 

Jerry Henwood sjekker riggen på AVVENTURA (Foto: Martin Nilsen)SIKKERHETS- OG RIGGSJEKK har de fleste båtene nå vært gjennom. ARC-sikkerhetsinspektørene og Jerry the Rigger, riggeksperten til WCC, kommer og gir deg rådgivning om hva du må ha med deg av sikkerhetsutstyr i henhold til kravene til rallyen. De fleste hadde alt på plass. Jerry tok en grundig riggsjekk på AVVENTURA og flere andre båter. Noen fant små detaljer som skulle rettes: en rusten spiker istedenfor en splint i en båt som ikke ble kjøpt ny, en manglende splint i en annen båt og andre små detaljer som kunne forårsakt mastehavari. Og det vil man virkelig unngå, spesielt når man seiler over et stort hav!
Seminarene starter torsdag 11. november: proviantering, håndtering av nødsituasjoner på sjøen, rigging og mye annet interessant står på programmet.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen