Atlantic Rally for Cruisers 2010

Kun få "tunge" timer igjen

Kun få "tunge" timer igjen

Utsjekking, skippermøte, stuing av kjøtt, frukt og grønt... Og hva skal vi gjøre med sommerfuglene i magen?

Publisert Sist oppdatert

 

UVANLIG NØYE SIKKERHETSSJEKK. Sikkerhetsskjemaet fra arrangøren ble undertegnet og innlevert. "Safety briefingen" er nå gjennomført: en grundig gjennomgang av alt mulig, fra danbøyen til brannteppet, fra drivankeret til strobelysene inne i livvestene. Vi vet hva vi har om bord og hvordan/når vi skal bruke utstyret - med et kjempenyttig ISAF-sikkerhetskurs i bakhodet...

Skipperne er temmelig fokusert når det er få timer før start. Man jobber febrilsk, i et tempo vi langturslabbedasker hadde helt glemt. Vi måtte rett og slett finne frem til klokka igjen! Et ubehagelig møte! Men snart er vi på bølgene igjen, og der er det havet, vinden, sola og skyene - eventuelt også fiskene - som bestemmer, ikke klokka. Bortsett fra når vi skal levere innrapporteringen til værruteren vår kl. 1200 UTC... Han er presis som en sveitsisk klokke med sine detaljerte værmeldingene. De tikker inn hver dag på mailasail-kontoen kl. 1800 UTC.

 

HEKTISK. Ja, man kunne skrive i timevis, men maten fra El Corte Ingles har kommet, og journalisten må denne gangen nedprioritere skrivingen for å stue ting og tang på plass.

Ingen tid til sentimentaliteter i dag. Men fortsett å krysse fingrene og sende hilsener til dine venner på havet, på deres blogger. Ingenting er så deilig som å få tilsendt noen tanker fra hjemlandet. De demper de ville sommerfuglene som svermer i magen nå.

Neste gang du leser noe om oss ARC-seilere, er vi trolig på bøljan blå...