Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010Svak vind og grått i starten av ARC 2010

Alt tyder på en rolig seilas den første uken...

REGN! Duskregn og grått vær vekket ARC-deltakerne tidlig søndag 21. november. Den store dagen! ARC-starten venter kl. 1400 norsk tid.

Kø i butikken for de siste innkjøpene i havna. Blide ansikter og latter på brygga. En frokost i cockpiten med tankene helt borte - allerede på bølgene.

Gaute og Thea på SPRELSK var glade for å ha vunnet barnekonkurransen (tegning og tekst) for å få lekefyrfislen Ed i båten. Den har krysset Atlanteren flere ganger og skal nå få livvest, livline, mat...

LITE VIND. Værmeldingen fra både Frivind.no, langturvenner som kan værkart og ARC-en tyder på at en sørlig rute vil medføre bedre seilvind, men ikke mye. Kun de første timene langs Gran Canaria vil det være passatvind i god styrke (opp til 20-22 knop), men den vil dø ut. Slik ser det ut nesten hele uka, men vi får se på utviklingen...

VIKTIG MED MAT. Mat i riktig mengde ble kjøpt inn for å takle en lang seilas. Spenningen i går var stor i flere båter som ikke fikk levert kjøttet før sent på kvelden. El Corte Ingles bommet på leveransene og skaffet kjøtt i feil mengde og med feil utløpsdato. Det hersket rett og slett kaotiske tilstander i byen i går på de ulike butikkene! Et råd til fremtidige ARC-deltakere: følg opp bestillingen på farskvarene personlig og VELDIG nøye!

Det er nå få minutter igjen. Spenningen øker og snart vil vi høre musikkorpset spille og marsjere langs palmealleen ved havna.

Vi gleder oss masse til å forlate en grå Las Palmas på vei mot solfylte og varmere strøk!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen