Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010Gi oss sola, please!

Stefania Righetti Nilsen og hennes medseilere på AVVENTURA er fornøyd med farten og seilingen, men nå ønsker de seg sol.

BRA RUTING. De siste dagene har vår seilas foregått blant større nedbørsområder, squalls og mørke skyer, men i fin fart, og vi er kjempefornøyd med Frivind.no sin ruting. Han har lagt opp ruta slik at vi nå kan skjære mot St. Lucia og kan unngå platt lens/bruk av spribom. Det er bra, for bølgene nå er skikkelig hissige, sjøen koker, og bølgemønstret er innimellom fra nordøst, innimellom bare kaos: en kokende fiskesuppe!

Vi håper at vinden dreier mer fra øst, fordi selv med en vindvinkel på 110 grader klarer vi ikke å holde kursen vi ønsker (271). Kryss må bli neste våpen da. Bølgene, som nå har blitt betydelig høyere og ganske bratte, skyver oss ned mot 256 grader. XTE er nå kun 1 n mil omtrent, i natt klarte vi nemlig å komme oss nærmere direktelinja til veipuntet vårt, som ligger like nord for St. Lucia i sundet mellom øya og Martinique.

SOL. Vi ser frem til litt mer sol, for de siste dagene har bydd på litt for mye gråvær til å være en ARC-seilas. Atlanterens luft er full av fuktighet og skyer. De gode, lange og snille bølgene (svellet) fra øst har vi ennå ikke møtt. Frivind forteller at det blir mer typisk passatvær fremover (pent og noen squalls innimellom). Det ser vi frem til!

GOD FART. Med full genua og et rev i storen seilte vi i går i minst en time i 8-9 knop, med 9,7 knop maks fart. Jubel! Martin var i ekstase og glemte til og med at den andre blekksprutsluken hans ble bitt av av en større fisk og forsvant. Skipperen likte også farten, men foretrakk likevel å reve enda mer i storen og genuaen for å takle natta med vindøkning og byger uten dramatikk. Det var nok et klokt valg, for vinden kom opp i 24-25 knop og i bygene ble det opp til 32 knop i dag tidlig, da to squalls traff oss aktenifra.

LEKEN HVAL. Ellers forvekslet en hval oss med et leketøy i går kveld i solnedgangen. Den svømte like bak eller like ved siden av oss i en halv time, den passerte to meter under kjølen en gang (dybdemåleren registrerte det!). Det var like før vi slo på motoren for å holde den på fornuftig avstand. Men den forlot oss uten å dunke bort i roret vårt, heldigvis. Fantastisk dyr!

På AVVENTURA har alle det bra og humøret er på topp. Våre venner Per og Inger er enestående, de sprer glede, har en lun og god humor og vi ler hele tiden. Per er for øvrig en flink seiler og har lært oss mange smarte grep for å håndtere seilene bedre. Det perfekte mannskapet altså! I går, i den saftigste squallen, sang Inger: «Singing in the rain»... Alle satt i cockpiten med regnjakke eller bare badeshorts og plapra i vei om båt og lignende mens det høljet ned. Passaten gjør dessuten at vi ser avstanden til St. Lucia minke for hvert minutt; vi har akkurat nå 1036 nautiske igjen og hvis vi holder like bra eller bedre fart enn i går (158 nautiske mil i døgnet), er vi kanskje inne den 14. desember, dagen etter St. Lucia-dagen. Det beste hadde vært å være der den 13., men det er kanskje for ambisiøst?

TØFFE TAK. Noe regn er virkelig ingen dramatikk og har selvfølgelig sine fordeler... Det klarer våre venner fra ARIES å se bedre enn oss, som har hatt regnbyger og skyer i flere dager nå. Dette skrev de i går i en humoristisk e-post til sine vennebåter:

«Det ser ut til at dette skal bli en dag med litt skyer, og det trenger vi. Kunne tenke meg litt mer regn også, så vi fikk skylt båten for salt. Vi trenger av og til litt pause fra solingen også, så det er ingen som henger med nebbet om det er litt overskyet. Den største utfordringen vi har er å få ut sjokoladen av julekalendrene, det blir til tider litt ampert når de ikke vil komme ut og vi må ty til harde virkemidler for å få den ut. Det er tøffe tak.»

TAKK FOR SMS. For øvrig: Takk til Trond Åsvoll for de gode ordene han sendte på SMS i går. Han følger med og gir oss posisjonene til andre båter! Morsomt :-) Vi setter stor pris på SMS-ene på satellittelefon, de gjør dagen vår!

Vår posisjon kl. 1110 UTC: 13 48,7 N - 43 10,2 W
Kurs over grunn: varierende etter vindvinkel, men stort sett rett mt St. Lucia (271).
Fart: 7-8,2 knop
Vind: 19-24 knop fra ca. 55 grader, byger opp i 31 knop
Bølger: ikke noe svell fra nord, bare vinddrevne bølger fra nordøst 2-3 m
Vær: overskyet og byger

AVVENTURA

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen