Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010Moralske vinnere

Seieren overall og enda en klasseseier glapp... Men ikke respekten fra seilervennene.

Det bøtter ned i Rodney Bay. Atlanteren har sendt oss enda ett av sine beryktede tråg over hodet... Massevis med regn, dagen etter premieutdelingen i ARC. Praten på brygga dreier seg om masse ting: hvor skal vi nå? Hvordan skal vi feire jul? .... Hvorfor gikk det som det gikk med SERENITY og VIKING CRUSADER?

De gjorde en strålende ARC, lå an til å vinne over all den ene og få klasseseier den andre i divisjon H.

Helt til flere båter dukket opp og erklærte å ha seilt ARC uten å ha brukt motor i det hele tatt, til tross for AIS-observasjoner fra andre deltakere som kunne bekreftet det motsatte. Null timer motorkjøring på et hav hvor vinden har vært omtrent fraværende i laaange stunder!

Verken VIKING CRUSADER eller SERENITY syntes det var verdt å levere inn en offisiell protest, for det er ikke i ARC-ens ånd. Det ville medført en pinlig jobb med samling av bevis og vitner. Noe uverdig i en slik sammenheng.

For oss som vet hva disse seilerne har stått for, er seieren uansett deres.

Det er for øvrig kanskje ikke nok for målrettede SERENITY, men det at de har klart å inspirere ARC-barn til å lære seg å seile bedre og fortere akkurat som dem, er den aller største seieren de kunne få.

Takk for en fantastisk prestasjon, begge to!

{F6AA7E35DF5C}

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen