Søk i arkivet

Atlantic Rally for Cruisers 2010Vinnere!

Stor jubel hver gang en norsk båt ble premiert. Premieutdelingen i ARC ble en stor norsk fest i går.

STOLTE NORDMENN. Det var utrolig morsomt å være norsk på ARC-premieutdelingen i går kveld. Hjertelig applaus og hurrarop ekkoet i salen hver gang en norsk båt ble kalt opp på scenen! Det ble kommentert av ARC-sjef Andrew Bishop:

- Norge er i år nasjon nummer to for antall båter, sa han. Veldig hyggelig!

 

SERENITY: klasseseier til SERENITY, hvor pappa Fridtjov Bergmann seilte med bl.a. sønnene Ole og Morten. Her sammen med seilerkameraten Jarl Kirkeli.

 

SERENITY (1. plass i klasse E) og VIKING CRUSADER (beste tomannsbåt og 2. plass i klasse H), HONNINGPUPP (premier som minste båt, 3. plass i klasse H, beste familiebåt og beste familielogg - med nydelige bilder fra havet!) og RIKAROS (3. plass i klasse C), DINA FRA OS (3. plass i klasse F) og GODOT (2. plass i klasse Invitation). De presterte aller best i ARC 2010 og nyter all vår respekt.

Morsomt å se familiebåtene på scenen: pappa Fridtjov med blant annet sønnene Ole og Morten Bergmann fra SERENITY; Thomas og Hege Witsø Bjølmer med lille Storm fra HONNINGPUPP og RIKAROS-gjengen, med pappa Bjarne Pettersen, mamma Marit og barna Daniel og Lise.

 

VIKING CRUSADER er et perfekt navn for båten til Ståle og Annelise Larsen, beste tomannsbåt og nummer to i sin klasse.

 

Utrolig flott gjort å seile så bra som tomannsbåt av Ståle og Annelise Larsen på VIKING CRUSADER, som etter sin tredje overfart i ARC er blitt til atlanterhavsveteraner.

DINA fra OS har imponert alle og at GODOT kom på andre plass i sin klasse, var uventet bare for beskjedne Pål Fevang, som skulle seile for å kose seg.

MAD (som står for "Make a difference") vant for øvrig prisen "For services to the humanity & environment" takket være sine prosjekter for humanitær hjelp.

Les ellers resultatene etter korrigeringene på grunn av motortid og handicap på ARC-ens websider

OMFATTENDE PREMIEUTDELING. Det ble en lang seremoni med mange vinnere i går kveld på Gaiety Nightclub, på Gros Islet. Et prisdryss uten like. Alle i ARC er vinnere.

HONNINGPUPP fikk flere premier. Fra venstre Olle Ljungdahl, Hege, Thomas og Storm Witsø Bjølmer.

Utover de norske båtene, ønsker vi spesielt å gratulere båten ODD@SEA med vel gjennomført seilas. Dette er en nederlandsk båt som delte brygge med de norske båtene i Las Palmas. De hadde ARC-ens yngste seiler om bord (Jules van Heezik, 9 måneder). De ble tatt imot av jublende nordmenn på brygga den 17. desember om kvelden da de kom i mål.

Hyggelig at den yngste skipperen, svenske Nikolai Töllborg (22), kommer fra Sverige: Han seilte på båten WIND OF GOTHENBURG.

Den eldste seileren var en spanioler, 76 år. Han nærmet seg scenen med krykker og ARC-sjef Andrew Bishop kom ham imot og ned trappa for å levere premien.

Alle barn i ARC fikk sitt diplom. Et flott syn å se unge seilere fra ulike land, som har lekt med hverandre på bryggene hver dag, bli samlet og få et sertifikat de kanskje ikke ennå forstår verdien av. I hvert fall noen av dem, som morsomme, lille Leah, som ble fulgt på scenen av pappa Freddy Haug (LEAHNIS).

ARC-barna fikk tildelt et deltakelsesdiplom.

 

{F6AA7E35DF5C}

STOR RESPEKT. Vi mener at flere båter enn de du leser her om, absolutt alle, fortjener hjertelige gratulasjoner for det de har gjort, uansett plassering.

For eksempel familiebåtene (OCCASIONE, JAZZ, FANTELIV, RIKAROS...) som har seilt med bare foreldre og barn, uten ekstra mannskap. Vi vet at enkelte har hatt tøffe stunder: lite søvn og få ressurser til å håndtere livet om bord i tillegg til seilingen. De fortjener jammen stor respekt!

Det er i det hele tatt tøft å ta valget om å dra på langtur. Det er kanskje det tøffeste man har gjort i det hele tatt, både før og under turen. Og det er en hard jobb før man starter turen, mye tøffere enn å seile, faktisk.

Når man til slutt er på havet, er det gjort. Da er det for det meste bare kos... Da tar man ut alt man kan for å både seile godt og støtte resten av mannskapet, for å finne tekniske løsninger når utstyret svikter, for å samle krefter når det blåser mye og lenge, for å skape harmoni om bord. For å utvide egne indre grenser. Det skaper stolthet, det!

Det er både faglige og menneskelige aspekter ved en slik seilas som virker inn på resultatet og samtidig får deg til å vokse - både som person og som seiler. Og at du kommer frem med helsa, vennskapet og båten i behold, er den aller største premien, bedre enn de fineste pokalene.

GRATULERERER ALLE SAMMEN!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen