Søk i arkivet

2010s mest leste sakerEt år med regatta-engasjement

Seilsport er ingen publikumsidrett, men internett er blitt arenaen for å følge med i og vise engasjement for seilsporten. Det viser SEILmagasinets årsoppsummering.

Da Øyvind Vedeler sammen med SEILmagasinet i 2004 tok initiativet til å skape tomannsregattaen Watski Skagerrak TwoStar, og vi forsøkte å formidle regattaens innhold og spenning ut til alle som satt igjen på land via internett, skjedde det to ting:

SHORTHANDED-INTERESSEN BLE TENT. For det første ble den enorme interessen det nå er for shorthandedseiling i landet og hele Skandinavia, tent. Vi fikk en helt ny form for seiling med tur- og havseilere som nå har fått en stor skare utøvere.

INTERNETT SOM ARENA. For det andre ble internett som formidlingsarena for seilbegivenheter synliggjort. Ved hjelp av tracking, live-nyheter, blogging, nett-TV og lydopptak kunne regattaenes spenning og innhold formidles på en måte ingen norske arrangører tidligere hadde gjort.

Etter det er internett blitt nyhetskanal nummer én i seiler-Norge, og at dette er en kanal som blir hyppig brukt, viser SEILmagasinets oppsummering av nyhetsåret 2010.

Det er imidlertid ikke bare nyheter det dreier seg om. SEILmagasinet.no er også blitt en viktig arena for engasjement og opinionsdanning når det gjelder norsk seilsport.

SYV ÅRS STRATEGI-PLAN. Mang en debatt har funnet sted det siste året, og 2010-årets mest leste sak handler nettopp om norsk seilsports fremtid. Det vakte stor interesse og engasjement da generalsekretær Espen Guttormsen kunne fortelle at Norges Seilforbund arbeidet med en strategiplan for de neste syv årene. Mange kastet seg på ballen for å mene noe om hva som ville være best for norsk seilsport i fremtiden. Ikke alle av de 52 innleggene var ikke like sakelige riktignok…

REGATTAER. Færderseilasen, Helly Hansen Skagen Race, Watski Skagerrak TwoStar og Seilmakeren Doublehanded er de regattaene som har fått størst eksponering på seilmagasinet.no i 2010, og det er nyheter fra disse regattaene som har samlet flest lesere:

De mest leste sakene i 2010

 

Nr. 1: Norges Seilforbund retter blikket forover

Generalsekretær Espen Guttormsen røpet for første gang NSFs planer om å fremlegge en strategiplan for norsk seilsport i et syvårsperspektiv på seiltinget i 2011.
Mens båtene ute ved Færder seilte i frisk bris til liten kuling fra sørvest og i grov sjø i årets Færderseilas, lå konkurrentene lenger bak i blikkstille i Drøbaksundet. Det ble enorme forskjeller i forholdene for dem som lå fremme i feltet og dem som lå lenger bak.
Etter en hel sommer i 2009 med bare bidevindsseiling fikk endelig Norges to Class 40er vist seg frem i Helly Hansen Skagen Race, som i 2010 bød på mye unnavindsseilas. De to vant dobbelt over all.
Den seilbåtnyheten som har pirret SEILmagasinets lesere aller mest i 2010, har uten tvil vært den nye Elan 350. Den representerer noe nytt når det gjelder kombinasjonen av tur- og regattaseiling.
Hvem gjør noe slikt? Stikker av sted til havs med en charterbåt de leide i British Virgin Island? Det gjorde et norsk par og det ble utlovet dusør til dem som kunne finne dem.
Svein Olav Moe og Per Arne Skjeggestad ble over all-vinnere i årets Watski Skagerrak TwoStar. Regattaen ble som vanlig fulgt tett på seilmagasinet.no, og i dagene regattaen pågikk målte vi årets høyeste besøkstall.
Dette er nok en nyhetssak fra Færderseilasen 2010, der de store vindforskjellene første gang ble påpekt.
Da det så ut til at Færderseilasen for første gang på mange år skulle få under 1000 deltagende båter – noe den også fikk – forsøkte vi å sette søkelyset generelt på hvorfor det våren 2010 var en tendens til synkende regattadeltagelse. Saken avstedkom 32 debattinnlegg.
En fransk kunstner hadde lagd en helt spesiell versjon av en båt. Han kalte det kunst, og at saken tiltrakk seg mange lesere, er lett å forstå.
Seilmakeren Doublehanded er Vestlandets store shorthandedregatta, og også den følger seilmagasinet.no på internett med tracking, kommentarer, bilder og så videre. Denne saken ga en nyhetsoppdatering fra regttaen.
Stefania R. Nilsen forteller om hvilke følelser man har når man skal ett år på langtur og kaster fortøyningene.
SEILmagasinets kanskje aller mest spesielle og underfundige skribent er Ina Elise Dale Narum, og denne saken dreier seg om hennes kjærlighetserklæring til Oslofjorden. Elise har mange «fans» som elsker hennes underfundigheter og hennes originale skrivemåte.
Rapport fra starten i Helly Hansen Skagen Race.
Rapport fra NM i ORC der en av norsk seilsports mer fargerike seilere, Ludvig Daae, gikk helt til topps.
Denne saken inneholder en omfattende videofilm som forteller om hvordan et mastehavari oppleves.
Nok en rapport fra Helly Hansen Skagen Race.
Lene Hammersland og hennes kusine Cecilie Hammersland deltok i ARC 2009 og seilte båten LAS PRIMAS hjem i 2010. I Skottland stoppet turen etter et lynnedslag i båten. Og der ble den.
Båtkonstruktør Birger Kullmann var ikke nådig da han sa sin mening om norske båtkjøpere.
Videoinnslag er alltid populært – og her hadde vi lagd en samling av mer hårreisende type seiling.
Da Elan 350 ble seilt første gang, bragte vi nok en nyhet som mange kikket på.
PÅ FACEBOOK: SEILmagasinets Facebook-gruppe hadde ved årsskiftet 2005 tilhengere. Bli tilhenger du også! Eller inviter alle vennene dine til å bli. Gode lesertall og mange tilhengere er noe som inspirerer oss til å skape mange nye nyheter her på seilmagasinet.no i 2011!

Riktig Godt Nytt År!

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen