Langturseilere 2010-11

Pass deg for bryggesyke!

Pass deg for bryggesyke!

Ja, det er den vanligste sykdommen blant langturseilere som har nådd Grenadas nye marina, Port Louis.

Publisert Sist oppdatert

 

KRYDDER! "Grenada - The Isle of Spices" kaller man øya. Det stemmer nok: Her produseres mye krydder og de blir solgt som øyas mest tradisjonsrike produkt. De selges både hele og i malt form, men også som gelé, syltetøy, syrup og væske (Vanilje, for eksempel, som brukes i coktails, te og på is).

Det mest produserte krydderet er muskanøtt, eller nutmeg på engelsk. Du kan ikke forlate Grenada uten å ha kjøpt noe laget med det: enten nøtten hel/malt, syltetøy, syrup eller i likørversjon.

 

 

Grenada er ofte omtalt som et sikkert sted å la båten ligge på i orkansesongen. Men tydeligvis er båteiere blitt tatt på senga av orkaner et par ganger.

Orkanen Ivan traff omtrent hele øya, bortsett fra den nordligste delen. Mange yachter ble totalt ødelagt. Marinaene her er mange. Bare i bukta "The Lagoon" er det to: også Yahctklubben, som er langt fra å være så stor og fin som Port Louis Marina.

ANBEFALT LITTERATUR. Mye nyttig og veldig detaljert informasjon om Grenada og hele Sør-Karibia finner du i følgende pilotbøker:

Sailor`s Guide to the Windward Islands, en ordentlig pilotbok med masse informasjon om farvann, havner og steder, inkludert praktiske opplysninger og historie.

Caribbean Passagemaking, en bok som omtaler havets forhold og strekningene du tilbakelegger fra øy til øy, med fokus på utfordringene seilere møter, som samspill mellom strøm, vind og havbunn, undersjøiske vulkaner, vær, ankringsmuligheter, etc.