Langturseilere 2010-11

Bak fasaden

Bak fasaden

Møtet med den ekte Karibia var langturens mest eksotiske opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

DE MEST EKSOTISKE OPPLEVELSENE. Vi må likevel innrømme at det er kontakten med lokalbefolkningen som har bydd på de mest eksotiske og interessante opplevelsene her i Karibia.

Morsomst av alt var å bli kjent med fiskeren Peter Frequente og hans familie på Grenada. De hadde veldig lyst til å oppleve en yacht på nært hold, derfor ble de invitert om bord i AVVENTURA. Det ble mye interessant å høre om måten de lever på: de er ordentlige og høflige folk, avholdsfolk fra den kristne Pentecostian-sekten; de fortalte at de har merket at været har endret seg også i Karibia (forlenget regnsesong), de er misfornøyde med for høy skatt, de bruker uniform på skolen, deres barselpermisjon varer kun tre måneder etter fødselen, de fisker hummer dykkende og bruker GPS for å finne igjen stedene... Dette for å nevne noe av det vi hørte.

{F6AA7E35DF5C}

MATLAGING SKAPER INTERESSE. På de små matbuktikkene i Ashton smeltet selgerne da de hørte at vi skulle lage grønnsakssuppe med deres lokale grønnsaker:

- Du er blitt ekte Vest-Indier du, sa de og smilte. Det var ikke første gang vi hørte en slik reaksjon. Folk blir ekstra hyggelige og snakkesalige da, de gir deg gaver i form av flere frukter eller grønnsaker og de gir deg råd om ulike retter. Slik har vi lært oss å lage «oildown», Grenadas nasjonalrett: en nydelig suppe med salt kjøtt, kokosmelk, green curry paste, brødfrukt, okra, callalou, lokale bønner og erter, yam og søtpoteter.

Martin har spesialisert seg på banana fritters, mamma har prøvd seg på både suppe og callaou fritters, pappa har erstattet mamma, som ble helt utslått av denguefeber, som suppekokk, og har laget flere nydelige retter basert på grønnsaker.