Søk i arkivet

Mest lest i februarUlykkene preget februar-besøket

Ulykkene preget nyhetsbildet i februar. NORSTEAM brant, en norsk båt forliste på Tobago og i Antarktis forsvant BERSERK.

Egentlig skulle vi ha ønsket at det var andre nyheter som trakk lesere til SEILmagasinet.no, men slik ble det ikke i februar. At NORSTEAM tok fyr og sank i bryggeanlegget til Ran Seilforening natten før foreningens lovende, unge seilere skulle få prøve seg i båten – og at forsikringspengene neppe rekker til en tilsvarende båt i erstatning – tiltrakk seg aller flest lesere.

FORLIS PÅ TOBAGO. Ikke langt etter på listen fulgte nyheten om den norske båten FIRST PRICE, som grunnstøtte og forliste på Tobago i Karibia. Et eventyr for tre gutter i 20-årene fikk en brå slutt. Årsaken var kanskje at tauet til moringen til en bøye hadde røket; noe som kan være et viktig varsku til alle andre som fortøyer i utlagte gjestebøyer..

FORSVINNING I ANTARKTIS.
BERSERKs tragiske forsvinning i Antarktis kommer også høyt opp på listen over februars mest leste saker. At dette er blitt en stor sak i riksmediene, er nok grunnen til at SEILmagasinet.nos BERSERK-saker ikke har nådd høyere opp på vår interne liste, skjønt vi var først ute av alle medier med å påpeke at Jarle Andhøy ikke hadde tillatelse til å seile til Antarktis og til å antyde at nedising kunne være en mulig årsak til at båten trolig har forlist.

MORO. Av «gledelige» saker viser februar-listen nok en gang at videosnutter – gjerne med komisk, maritimt tilsnitt – er populært. Februar-listen bekrefter også at mange turseilere – og langtur-interesserte seilere spesielt – følger med på nyhetssidene våre.

IKKE BARE NYHETER. Google Analytics tall viser også at »bakenforliggende» tjenester som SEILbåtutstillingen, SEILmagasinets påmeldingstjeneste og terminlisten blir hyppig brukt.

ØKENDE BESØK. Vi kan også registrere at besøket generelt i februar har steget med 6,9% i forhold til februar 2010, og at antall unike besøkende har økt med hele 29,2%!

Mest bemerkelsesverdig er imidlertid at trafikken til SEILmagasinet.no fra mobile enheter har økte med hele 450% (!) i forhold til februar for ett år siden. Det sier noe om medievaner som er i endring.

Av mobile enheter som benyttes, kommer hele 90% av trafikken fra enten iPad og iPhone. Det sier noe om Apples dominans på dette området. At iPad allerede har gått forbi iPhone som det mest brukte remediet, sier også sitt.

MER RASTLØSE? En annen generell tendens er at tiden som brukerne er inne på nettsiden, går ned, og i forhold til februar i 2010 har tiden sunket med 16%. Et uttrykk for en at vi tilpasser oss en enda mer oppjaget hverdag – eller er det et uttrykk får at brukerne er mer målrettet i sin søken etter informasjon?

Februars 10 mest leste saker

 1. Forsikringssum kan neppe erstatte kongens gave
 2. Norsk forlis i natt
 3. Surf’s up på Hawaii
 4. Fredagsfilmer – mastetrøbbel
 5. All grunn til å være på vakt
 6. – Ingenting å redde
 7. Funnet redningsflåte etterlater spørsmål
 8. Nettbutikk kun for båtinteriør
 9. Går til «klinikken» for å bli bedre
 10. Opium til folket?


De 10 mest leste sakene hittil i år

 1. Forsikringssum kan neppe erstatte kongens gave
 2. Norsk forlis i natt
 3. Surf’s up på Hawaii
 4. Fredagsfilmer – mastetrøbbel
 5. All grunn til å være på vakt
 6. – Ingenting å redde
 7. Pass deg for bryggesyke
 8. Snart på hjemreise
 9. Nok en seilbåt sank på Skansen
 10. Funnet redningsflåte etterlater spørsmål
 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen