Søk i arkivet

Langturseilere 2010-11Nærmere drømmen kommer du ikke

Jakten etter vår "Eden" fortsetter. Her er noen av de mange høydepunktene på langturen så langt...

ST.MARTIN! Jammen har vi kommet nord i Karibia nå! AVVENTURA er nå på Marigot på St. Martin (fransk side) og mange båter er allerede på enten Jomfruøyene eller på Cuba, på vei til USA, Canada, Island, Grønland og Island. 

Temperaturen i vannet har sunket til 25 grader og kveldene er litt kjølige med sine 23-24 varmegrader. Under seilasen fra Barbuda til St. Barth frøys vi (25 grader i skyggen)... Kroppene er uten tvil blitt vant til tropevarmen, så praten om hvor vi kommer til å gjeninnføre bruken av dyner, T-skjorter og begynne med genser om kvelden er allerede i gang... Men foreløpig har vi seilt i shorts/bikini og gått barfot hele tiden her i Karibia, og bruken av vann tl å vaske klær har vært minimal. Det er i seg selv en "Eden". Men la oss snakke om de siste paradisene vi har besøkt...

 

Barbuda, Low Bay: her er stranda endeløs og lyserosa.

 

SURREALISTISK BARBUDA. Nærmere drømmen kommer du ikke. Barbuda har blendet oss med sine kritthvite strender. Cocoa Bay har kanskje vært toppen: den absolutt flotteste stranda vi noen gang har sett, ikke bare i Karibien. Havet så ut som et svømmebasseng, flatt og urealistisk turkist. En sikkerhetsvakt ved en resort fortalte at det var enda bedre rundt kappet like nord. Så vi seilte lengre nord, etter Palmetto Point. Der var stranden lyserosa, og sanda så fin som talkum. Hovedbyen på Barbuda, Codrington, er like bak lagunen, som er et syn i seg selv. Codrington har imponert med sin primitive, avslappede stemning. Ingen by egentlig, men et lite, søvnig sted som minnet om Syd-Karibia. Ingen cruiseskipsturister. Skoleelever fylte lufta med sanger og skrik... Bare kos.

 

Great Bird Islands vakker strand innbyr til kveldsgrilling. Et lite paradis for barn og voksne.

 

GREAT BIRD ISLAND, ANTIGUA. Like sør, dette var vår siste etappe før seilasen til Barbuda, var denne lille, utrolig flotte øya som ligger beskyttet av revet like nordøst for vakre Antigua. Great Bird Island er et fuglefjell med et par små strender som er rolige og som skapt for en intim opplevelse sammen med dine kjære. Du finner til og med en grill der. Flere norske båter måtte bare stoppe der og ha en uforglemmelig grillparty eller to... Og det er veldig bra snorkelmuligheter like utenfor. Anbefales sterkt, som for øvrig hele resten av Antigua, som er nydelig.

 

Bukta på Ile Fourchue er stort sett godt beskyttet fra østavind og svell. Helt nydelig vann!

 

ISLE FORCHUE, ST. BARTH. En tørr, karrig øy, hvor geitene har herjet i noen år og spist opp alt grønt. Nå har de vært borte en stund og steinene like bak stranda begynner så vidt å bli dekket med ulike busker. Noen palmeskudd skimtes så vidt. Ile Fourchue (gaffeløya, på grunn av sin form) ligner på månen, så øde den er. Den er laget av rødlige stein. Toppene kan nås med en lett tur i ulendt terreng. De beskytter fra alle østlige vinder og gir deg en rolig søvn. Her er det sjelden svell, men vindkastene kan innimellom være så sterke at de får vannet til å reise seg i brusende skum og snur jollene opp ned. Heldigvis skjer det ikke ofte, men vi opplevde det, og det var et imponerende syn! Her ligger du enten på bøye (gratis) eller med godt ankerfeste i sand.

Vannet i bukta er vakkert, smaragdgrønt og krystallklart - og fullt av fisk. Skilpaddene svømmer fritt både her og langs hele kysten av St. Barth. Trodde du for øvrig det bare var store yachter og jetset-liv på St. Barth? Tro om igjen. Du kan oppleve både Cartier og Lacoste-butikkene i Gustavia sentrum og likevel få besøk av en hai og flere havskilpadder like utenfor byens havnebasseng. Sterke kontraster!

 

Montserrat. En aktiv vulkan som spyr damp og svovel hele tiden. Det er forbudt å seile på sydsiden av øya.

 

FLERE MULIGHETER. En båt, en verden, en smak: Noen har likt seg på Montserrat, den "strenge" øya med den aktive vulkanen som får deg til å føle deg liten og maktesløs. Den spyr damp og svovel hele tiden. Svovelskyen var lett å se mens vi seilte i knallsol og krystallklar himmel forbi øya. Er du opptatt av å ha ren båt til enhver tid, er du nødt til å unngå Montserrat. Du kunne få aske på dekk...
Andre har funnet sin eden på Nevis. Noen koser seg allerede på nordligere paradiser, som Anegada (BVI). Men det kommer vi tilbake til...

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen