Søk i arkivet

Utnevnt på seiltingetTre nye ungdomsvennlige seilforeninger

Seilforeningene Ran, Brevik og Tønsberg har fått status som barne- og ungdomsvennlige seilforeninger. De fikk sine bevis på det på seiltinget.

Som seilforening nummer 7, 8 og 9 i landet ble Ran, Brevik og Tønsberg Seilforeninger utpekt som barne- og ungdomsvennlige, og representantene Svein Holmefjord, Hanne Ingebretsen og Bjørn Bergan mottok bevis på det av Norges Seilforbunds Astrid Holden på seiltinget. Hun har vært drivkraften og entusiasten bak dette prosjektet.

I OVER 100 ÅR. – Ran Seilforening er ikke blant de største seilforeningene i landet, men en av de eldste, og i over 100 år har vi faktisk drevet med barne- og ungdomsvennlig arbeid, sa Svein Holmefjord i sin takketale.

Han påpekte at Ran Seilforening, som tidligere het Båtlaget Ran, er tuftet på seiling med Oselvare for barn og ungdom, og at dette er noe foreningen har holdt på med siden 1894.

BARNA ER FREMTIDEN. – Barna er fremtiden vår, og det er bredden og tyngden i det vi holder på med, som bygger opp rundt dem som når toppen. At vi har fått status som barne- og ungdomsvennlig er en stor inspirasjon for oss, og vi vil gjennom dette arbeidet at tyngdepunktet i norsk seilsport skal forflyttes over til utgangspunktet for seiling i Norge – nemlig Vestlandet.

Matland påpekte at det var på Vestlandet – hvor folk måtte seile mellom øyene – at seilingen oppsto, og han påpekte også at de har en langt lengre isfri sesong en på Østlandet. Han mente ergo at potensialet for en videre utvikling av seiling på Vestlandet er stort, og at nettopp satsingen på barn og unge er en viktig del i en slik utvikling.

OPPFYLTE KRITERIENE
. Også i Tønsberg uttrykte man glede over å ha fått sin nyervervete status.

– Også vi har drevet et intensivt barne- og ungdomsvennlig arbeid i lang tid, og det holder vel å nevne pinseileiren på Fjærholmen. Da vi så på kriteriene for å få b&u-status, så så vi at vi allerede oppfylte de fleste, sa Bjørn Bergan. Han mente seilforeningens nyervervete offisielle status ville være en ytterligere inspirasjon i arbeidet til foreningen.

 Kommentarer

Nyhetsbrev

Få oppdaterte nyheter om seiling helt gratis på mail to ganger i uka.

KOMMENTARER

Har du en mening om denne saken – del den med oss! Vi ber om saklighet, respekt for andres meninger og at man holder seg til emnet. Les våre retningslinjer her.  Vi modererer diskusjonen om nødvendig. Vennlig hilsen redaktør Axel Nissen-Lie.

Gå til toppen